Національний банк України очікує падіння ВВП країни за підсумками року на рівні 11,6%.

Раніше НБУ прогнозував, що економіка в 2015 році впаде на 9,5%.

"Погіршення прогнозу обумовлене відсутністю значного прогресу у відновленні контролю над зоною АТО, погіршенням умов торгівлі для України, більш суттєвим спадом експорту в Росію, жорсткішою фіскальною і монетарною політикою", - сказано на сайті регулятора.

Нацбанк очікує відновлення зростання реального ВВП в річному вимірі вже в наступному році. За підсумками 2016-го зростання економіки України складе 2,4%, вважають в НБУ.

Читайте також: До кінця грудня долар подорожчає ще на гривню - експерт

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Разом з тим, Нацбанк поліпшив прогноз щодо інфляції - зростання споживчих цін на кінець 2015 року має скласти 44%, на кінець 2016 року - 12%.

Це обумовлено відносною стабільністю на валютному ринку і подальшим зниженням залишкових ефектів девальвації гривні.

Уповільненню інфляції, за даними НБУ, також сприяє проведення досить жорсткої монетарної політики, зниження цін на світових продовольчих і сировинних ринках і слабка економічна активність.