Російські та американські бойові літаки знову опинилися на відстані візуальної ідентифікації один від одного у небі над Сирією, повідомили представники Пентагону.

Інцидент за участю двох американських і двох російських літаків стався минулої суботи, повідомляє ВВС.

Візуальний контакт відбувся на відстані від 10 до 20 миль (від 16 до 32 кілометрів), повідомив представник армії США у Багдаді полковник Стів Уоррен.

За словами Уоррена, екіпажі літаків з обох боків діяли професійно, американським машинам довелося лише трохи змінити курс.

Подія збіглася у часі із переговорами між військовими представниками США та Росії, на яких обговорювали вироблення протоколів, що дозволяють уникати небезпечного зближення.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Американські війська скинули 50 тонн боєприпасів сирійським повстанцям

Росія і США з їхніми союзниками у коаліції паралельно проводять бомбардувальні кампанії у Сирії, цілі яких не збігаються.

Москва заявляє, що підтримує президента Сирії Башара Асада. Коаліція на чолі з США виступає на підтримку опозиційних сил, які ведуть боротьбу проти режиму у Дамаску, а також протистоїть екстремістам з "Ісламської держави", забороненої у Росії.