Колектив ДП "Антонов" з початку року доробив два новітніх літака.

Як повідомляє УНН, їх представлять на міжнародній виставці у Дубаї.

З цього приводу колектив оголошує всенародний конкурс на назву для однієї з цих розробок – АН-178, який здатний витримувати умови експлуатації в Африці та Близькому Сходу.

Треба з сьогоднішнього дня до 19 грудня надсилати на сторінку у соціальній мережі "Антонова" свої пропозиції, а переможе той, хто збере більше лайків.

Автор другої та третьої за популярністю назви отримає заохочувальні призи від підприємства.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Літак розробляли близько трьох з половиною років. Експерти відзначили, що це найменший період для створення літака такої потужності.

АН-178 виконав фурор на авіашоу "Ле Бурже 2015", а зараз проходить період експлуатації, передбачений для літальних апаратів такого виду.

У ДП "Антонов" наголосили, що кожен літак повинен мати свою назву, адже відомий авіаконструктор О.Антонов називав їх "АНнушка", "АНтей", "РуслАН".

У НАТО літаки "Антонов" називають "Півень", "Кондор", "Козак".

Читайте також: В Dubai Air Sноw візьмуть участь українські літаки

Нагадаємо, що ДП "Антонов" зараз активно співпрацює з Іраном та Саудівською Аравією.