Згідно з критеріями ООН, кількість міліціонерів повинна бути скорочена до 152 тисяч. Наразі людей в погонах - 170 тисяч. Про це заявив речник столичної міліції Артем Шевченко в ефірі телеканалу 112 Україна.

За його словами, процес скорочення буде проходити повільно і поступово.

"Хочу закликати парламентаріїв якісно і швидко попрацювати над внесенням змін в деякі закони. Нам, по суті, у багатьох законах треба змінити слово "міліція" на слово "національна поліція". Це хоч і формальна правка, але вона досить значна і важлива", - додав Шевченко.

"Вже ті працівники міліції, які носять погони і хочуть далі, хочуть, це головне - бажання, служити а Національній поліції, мають засвідчити це бажання рапортом. Цей рапорт дасть можливість зробити формальну процедуру про призначення їх на тимчасову посаду і потім в цьому статусі вони виконують обов'язки, як поліцейські, і триває цей великий процес переатестації", - додав він.

Читайте також: В Києві після переатестації кількість правоохоронців зменшиться на 10%

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, 4 листопада Кабмін підтримав кандидатуру Хатії Деканоїдзе на посаду голови Національної поліції.

Зазначимо, Національна поліція запрацює 7 листопада. Автоматично перейдуть в поліцію співробітники патрульної поліції Києва, Одеси, Львова, Харкова та Департаменту патрульної поліції МВС, які раніше пройшов конкурс.