23 листопада в Лондоні оголосили переможця відкритого конкурсу для молодих художників з України та Великобританії UK/RAINE. Головним переможцем конкурсу і володарем премії в 20 тис фунтів стерлінгів став Сергій Петлюк, який живе та працює у Львові, повідомляє ZAXID.NET.

У конкурсі взяли участь 10 тисяч робіт від 2 100 художників. До фіналу потрапили 30 митців з Великобританії та України. Роботи представляли в жанрі інсталяції, нових медіа, живописі, скульптурі та стріт-арт. Переможець кожної категорії отримає 10 тисяч фунтів стерлінгів.

Усі роботи фіналістів експонуються в лондонській Saatchi Gallery з 24 листопада до 3 січня.

"Я постійно працюю в декількох вимірах - фізіологія людського тіла і фізіологія міста; а також з ритмічною комбінацією різних масштабів - емоційних і соціальних, індивідуальних і общинних, ізольованих і відкритих. Створені з допомогою нових медіа-засобів, мої твори - відео та інтерактивні інсталяції - є безперервним дослідженням контакту між чутливістю тіла та різних течій життя", - цитує Сергія Петлюка Saatchi Gallery.

Читайте також: "Покров" - новий роман Люко Дашвар про зраду і прокляття

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Художник Сергій Петлюк народився в Івано-Франківську в 1981 році. З 2000-го року він живе та працює у Львові. Спеціалізується на таких жанрах сучасного мистецтва, як інсталяція та нові медіа.

Saatchi Gallery була заснована у 1985 році з метою надати інноваційну платформу для демонстрації сучасного мистецтва максимально широкій аудиторії. Відповідно до щорічного опитування, яке проводить Art Newspaper за останні п'ять років галерея провела 15 з 20 найбільш відвідуваних виставок у Лондоні. Згідно Museum Analytics галерея входить до топ-5 музеїв, що отримали найбільшу кількість лайків у Facebook і Twitter.