Ентоні Томас, який працює охоронцем в одному з нічних клубів Південного Уельсу, знайшов більше сотні артефактів часів Давнього Риму.

Вік знахідки оцінюють не менше ніж у 2 тисячі років, передає 5 канал. 45-річний археолог-аматор провів любительські розкопки після того, як під час аерофотозйомки побачив "прямокутні знаки" на полях.

Йому вдалося знайти срібну монету, датовану 78 роком нашої ери, рештки глиняного посуду, брошки, плитки, вироби зі свинцю та дерева.

Читайте також: Китайські археологи відкопали золоті копита

Крім того, Томас виявив підземні стіни, які можуть бути залишками будинку часів Римської імперії.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зараз місцеві археологи збирають волонтерів, щоб більш ретельно обстежити територію. Вчені відзначають, що знахідка давньоримського поселення у Південному Уельсі стане археологічним відкриттям світового масштабу.

Нагадаємо, римляни завоювали територію сучасного Уельсу близько 50 року нашої ери і побудували там декілька укріплень. Вважається, що давньоримські легіонери покинули Британські острови приблизно в 380 році.