Українського хакера Сергія Вовненка звинуватили у викраденні паролів і даних банківських кредитних карт. Всього він незаконно зібрав ці дані з понад 13 тисяч комп'ютерів.

Про це повідомляє "Крим. Реалії". Прокурори в США відзначили, що хакер займався зломом особистих даних користувачів протягом періоду з вересня 2010 року по серпень 2012 року. Однією з його жертв стала велика фінансова установа в Нью-Джерсі. Назва компанії не розголошують в інтересах слідства.

Згідно із законодавством 29-річному Вовненку загрожує щонайменше два роки тюремного ув'язнення. Але він може отримати й додаткові терміни за злочини. Звинувачення наголошує, що Вовненко входив до групи міжнародної змови. Головною їхньою метою було зламати комп'ютери фізичних та юридичних осіб. Після цього вони продавали вкрадену інформацію або ж самі знімали великі суми грошей з рахунків своїх жертв.

Читайте також: Українські кібер-війська заблокували 137 сайтів терористів

Вовненко затримали 13 червня 2014 італійська влада. Після його заарештували і передали в США. Суд у Нью-Джерсі відмовився випустити громадянина України під заставу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, група турецьких хакерів Börteçine Siber Tim зламала сайт посольства Російської Федерації в Ізраїлі. Вони розмістили його платформі зображення прапора Туреччини.