Сьогодні в російському судочинстві відбулася важлива подія - Конституційний суд скасував норму кримінально-процесуального кодексу, яка забороняє жінкам вимагати суд присяжних.

Пріоритетом для Конституційного суду РФ став принцип юридичної рівності, а заперечення такої можливості свідчить про порушення прав людини. Але цікаво наступне - українському народному депутату Надії Савченко відмовили в суді присяжних. Глава суду Валерій Зорькін зазначив, що таке правило діє, якщо справу призначили до розгляду за участю колегії суддів.

"Якщо справа вже розглядається, як у випадку з громадянкою Савченко, вона не підлягає перегляду за участю присяжних", - додав він, передає Українська правда. У той же час Зорькін уточнив, що така пропозиція від захистку Савченко навіть не надходила.

У той же час адвокат Савченко Марк Фейгін у Twitter розповів про те, що разом з Миколою Полозовим і Іллею Новіковим подадуть скаргу до Європейського суду з прав людини у зв'язку з рішенням Конституційного суду Російської Федерації про право жінок на суд присяжних.

Читайте також: Звільнення Савченко вирішене - адвокат

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, що останнє слово Надії Савченко в російському суді відбудеться 3 березня. Після неї відразу виступить Марк Фейгін. Захист впевнений, що їх підопічну засудять, але звільнять шляхом політичних переговорів. Також є можливість обміну її на російських ГРУшників Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, які сьогодні не з'явилися в будівлю Голосіївського суду.