Люди, які ще торік поклонялись тілу мертвої жінки знову почали таємно збиратись в одному із будинків, а священник, котрий відкопав тіло померлої дружини знову править у церкві.

"Ті, хто хоч один раз побував у секті у кому "промили мізки" уже не зможуть спокійно жити далі. Вони знову шукатимуть собі пастора. Тож нам слід очікувати всплеску сектанства", -повідомляють психологи.


В одній з церков Києва священник створив громаду довкола себе, якій забороняв мати документи, звертатись до лікарень, користуватись мобільними телефонами.

У Бортничах колишній настоятель православного храму, отець Миколай, викопав з могили на території церкви труну з тілом своєї коханої і встановив його посеред святині. Він заявив, що жінка - свята, закликав прихожан молитися на неї, і навіть дозволяв торкатися до тіла. Але перелякані парафіяни вирішили викликати міліцію.

Настоятеля православного храму в Бортничах Миколи Наслудова, через якого розгорівся скандал, днями випустили на волю під особисті зобов'язання, повідомляє "Сегодня".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Про колишнього священика люди кажуть, що він відрізнявся дивацтвами. "Під час служби він міг раптово почати кричати без приводу. Дуже негативно ставився до цифр: своїх прихожан він закликав позбавлятися від них навіть у документах. Заставляв вирізати номера в паспортах, знищувати ідентифікаційні коди", - розповів один з прихожан Дмитро Даченко. Але, незважаючи на дивацтва, люди йому вірили: лише на території храму проживало близько 85 прихожан. Місцевим жителям батюшка розповідав, що вони бездомні, і він дав ім прихисток "Серед мешканців були старі й молоді люди, навіть діти у віці 3-4 років. Всі вони слухалися батюшку беззаперечно. Але деякі з них в розмові з місцевими жителями зізнавалися, що продали своє житло, а гроші віддали в церкву", - говорить місцева жителька Олена Лазоренко.

Читайте також: Ватикан канонізує матір Терезу

Жителі Бортничів, та родичі тих, хто раніше побував у церкві, побоюються відновленню роботи секти, адже в Україні нема жодних заборон щодо їх діяльності, тож захистити тих, хто легко піддається впливу, нема кому.