Вчені не перестають дивувати захоплюючими винаходами. Цього разу їм вдалося надрукувати біонічні очі на 3D-принтері.


Так, дослідники Університету Міннесоти навчилися наносити на півсферичний предмет електронні рецептори світла.


Таким чином, можна створити штучні людські очі.Співавтор дослідження і професор Університету Міннесоти Майкла МакАлпейна Newsweek додав: "Біонічні очі зазвичай вважалися витвором наукової фантастики. Але тепер ми ближче, ніж будь-коли до їх створення за допомогою 3D-друку з застосуванням багатьох видів матеріалів.


Щоб продемонструвати здатність друку на викривленій поверхні, вчені використовували сферичний скляний купол. Першим речовиною, яке вони використовували в 3D-принтері, були частинки срібла. Після напилення вони залишалися на місці, а не сповзали по краях купола, як це було раніше у випадках друку на такого роду поверхнях.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Щоб нанести фотодіоди, які перетворять світло в електричний сигнал, команда розробників використовувала напівпровідникові полімерні матеріали. Знадобилася всього година, щоб повністю нанести шар світлових рецепторів на скляний купол.
МакАлпейн також розповів про те, що спонукало його на такі дослідження: "Моя мати сліпа на одне око. І коли я розповідаю про свою роботу, вона каже: "Коли ти надрукуєш мені біонічні очі?". Тепер, здається, це можливо ".


Відомо, що вчені планують попрацювати над тим, щоб навчитися наносити ще більшу кількість рецепторів світла на поверхню, щоб зробити штучне око більш ефективним.
Також, вони планують розробити технологію, яка дозволить такий друк на м'якій поверхні, щоб електронні рецептори можна було наносити просто на людське око замість скла.

До слова, тепер навіть консоль дозволить займатися улюбленою справою. Nintendo Switch - універсальний пристрій: воно дуже портативно, а доступність таких додатків, як Hulu, означає, що це більше, ніж просто ігровий пристрій. Тепер ви можете додати читання коміксів в список речей, які ви можете зробити. Додаток під назвою InkyPen запуститься в листопаді і дасть гравцям можливість читати тисячі коміксів на пристрої через підписку.

InkyPen випустила короткий тізер на початку цього тижня, який показує програму в дії. Читачі використовують елементи управління для прокрутки сторінок і в межах портативного режиму або в режимі ТБ. Щомісячна передплата надасть користувачам доступ до повного каталогу компанії, коли вона буде випущена в листопаді.

Згідно io9, цей каталог буде включати в себе комікси від таких видавців, як Andrews McMeel, Dynamite, IDW, les Humanoïdes Associés, Valiant та інші, хоча він не буде включати в себе двох великих видавців, таких як DC і Marvel. Тим не менш, від цих видавців багато чого можна очікувати, ви можете побачити комікси, такі як Джо Хілл і "Локк і Ключ" Габріеля Родрігеса і Алехандро Джодоровски і "Инкл" Мобіуса у тизері, обидва з яких фантастичні.


Кроссплатформинг є одним з реальних переваг консолі, але якщо у вас немає часу сісти і зіграти у швидко розвивається гру, або якщо ви просто не в настрої грати, це додаток має забезпечити гідну альтернативу.

Нагадаємо, нещодавно вчені з австралійського інституту Медичних Досліджень Гарвана виявили в тілі людини мікроскопічний орган. Він знаходиться з зовнішньої сторони лімфатичних вузлів і є частиною імунної системи людини. Про це повідомляє Science Alert.

Як повідомляв Znaj.ua, стало відомо, що міжнародна група вчених розробила новий спосіб прискорення електронів за допомогою хвиль, що виникають в плазмі при бомбардуванні протонами. Про це стало відомо з повідомлення видання Science News.

Також Znaj.ua писав про те, що восени в Україні очікується спалах багатьох серйозних захворювань, особливу небезпеку серед них представляє грип. Лікарі говорять про можливу епідемію, яка розпочнеться в жовтні, а завершення сезону - в травні 2019 року.