Вчені Австралійського національного університету виявили три нові штами бактерії стафілокока, кожен з яких може викликати невиліковні захворювання.


Про це у вівторок. 4 вересня, повідомляє сайт австралійського Інституту інфектології та імунітету імені Пітера Доерті.


Команда дослідників опублікувала висновки дослідження, яке проводилося на базі 78 лікарень в 10 країнах світу.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

В ході вивчення сотень матеріалів були визначені три нові штами бактерії стафілокока (Staphylococcus epidermidis), що володіють високою резистентністю до всіх відомих ліків проти бактеріальних інфекцій.


Автор дослідження професор університету Мельбурна Бен Хауда зазначив, що бактерії пристосовуються до нових, дуже дорогим антибіотиків. Навіть дуже сильні антибіотики, які використовуються в якості запобіжного заходу, сприяє розвитку стійкості бактерій до ліків проти них.

Найбільшу небезпеку бактерія Staphylococcus epidermidis представляє для людей з ослабленим імунітетом.


Нагадаємо, учені з Гавайського університету (США) з'ясували, що пологи в дуже молодому віці є серйозним фактором раннього старіння жіночого організму.
Про це повідомляють ЗМІ.


Дослідники проаналізували інформацію про тисячу жінок з різних країн світу та представили результати на Всесвітньому конгресі в Канаді у Ванкувері.


Як повідомляв раніше Знай.ua, на території України вперше з часів незалежності провели екологічне дослідження Чорного моря.
Фахівці виявили в морі близько півтори сотні забруднювачів, зокрема водовідштовхувальні речовини з одягу, цитрамон, пестициди, пластик і микропластик, який представляє найбільшу загрозу для людства.

"Виявляється, що Чорне море – одна з найбільш забруднених частин нашої планети. Ми знайшли мертвого дельфіна на українському узбережжі та аналізували його. Це було страшно. Там хімічне забруднення – ртуть", – розповів керівник проекту ЄС та ПРООН "Удосконалення екологічного моніторингу ЭМБЛАС" Ярослав Слободник.


Також Знай.ua писав про те, що вчені Університету Маврикія провели дослідження і виявили, що багаторазове використання кухонних рушників сприяє зростанню патогенних мікробів на них.