Опиняючись в найсуворіших умовах, навіть бувалий турист до останнього вибирає в їжу те, що виглядає цілком їстівним і непогано пахне.

Про це повідомляють ЗМІ.

C гурманами справа йде зовсім інакше, і їх зовсім не потрібно вмовляти, щоб вони відправили в рот якусь незрозумілого вигляду огидну гидоту, звану ними делікатесом. Ці страви в лідерах: незважаючи на свій моторошний вигляд і часто огидний аромат, вони користуються величезною популярністю серед місцевих жителів і заїжджих гурманів.

Смажені павуки
Де: КамбоджаРізновид отруйного тарантула «а-пінг» розміром з людську долоню в цій країні вважається делікатесної закускою. Павука обвалюють в борошні, приправляють спеціями і обсмажують у фритюрі. Перед тим як приступити до приготування, кухар видаляє отруйні ікла. Однак, якщо шеф тільки недавно почав готувати цю страву, то є ризик, що в силу недосвідченості на тарілку павук потрапить ще отруйним. Поява цієї страви пов'язують з роками правління «червоних кхмерів», коли через дефіцит їжі люди змушені були буквально переходити на підніжний корм.

Касу марцу
Де: СардиніяГотують цей делікатес з сиру пекоріно Сардо. Головку сиру виставляють в відповідне місце, щоб сирні мухи могли відкласти в нього яйця. З них вилуплюються личинки, які поїдають сир і виділяють особливі ферменти, що створюють з молочних компонентів клейку масу крему. Черв'якам надають свободу дій на кілька місяців, поки сир не дійде до кондиції і не почне виділяти відповідний запах. Подають його прямо з личинками, які іноді вистрибують на 10-15 см, через що під час дегустації рекомендується прикривати очі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Яйця "Сунхуа"
Де: КитайЗа поетичною назвою "Сунхуа" ховаються синьо-чорні яйця з зеленуватим жовтком. Щоб отримати таку "начинку", качине яйце залишають на кілька місяців в суміші з глини, золи, солі, вапна та інших, загорнувши все в рисову солому і поклавши в кошик. Одержаний делікатес розрізають, приправляють часником і кунжутним маслом і їдять.

Сюрстремінг
Де: ШвеціяШведський делікатес являє собою не що інше, як консервовану квашену оселедець з різким, неприємним запахом. Рибу ловлять, видаляють голову і нутрощі і кладуть на пару місяців в бочки з тузлуком. За цей час ферменти риби і бактерії утворюють пропионовую, масляну і оцтову кислоти і сірководень, що надає рибі незабутній "аромат". Після витримки в бочках рибу перекладають в банки. При цьому процес бродіння не припиняється, через що банку стає «вибухонебезпечною». З таким сувеніром не беруть на борт Air France і British Airways, оскільки авіакомпанії прирівняли цю оселедець до вибухових речовин.

Ескамолес
Де: МексикаДля приготування національного мексиканського страви використовуються яйця чорних ліометопумових мурах. Суміш з яєць по консистенції нагадує сир, завдяки чому ідеально підходить для начинений місцевих коржів. Кажуть, що за смаком яйця схожі на вершкове масло з додаванням горіхів. Тому нерідко купують коржі туристи, ні про що не підозрюючи, обідають яйцями ліометопумових мурах.

Кажан
Де: В'єтнамОскільки м'яса у мишей не так вже й багато, готують їх в основному цілими - разом з крилами і головою. Мишей обсмажують на сковороді або на відкритому вогні. Після теплової обробки у миші з'являється душок, який кухар маскує прянощами і спеціями. Інший варіант приготування страви - рагу. В цьому випадку кажана відсікають голову і крила і зціджують кров. Її подають в бокалі разом з блюдом.

10 найогидніших страв світу

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як схуднути, залишивши гаманець "у формі".