Наукові співробітники Інституту еволюційної біології в Іспанії вивчили мутації в ДНК серед мавп, щоб дізнатися, які генетичні варіанти дають людям один важливий плюс: можливість довго жити.

вчений


Дані гени дозволяють жити довго і обзавестися великою кількістю нащадків. Також біологи визначили статистичні дані між найбільшою тривалістю життя та іншими параметрами життєвого циклу, що сприяють виживанню і здоров'ю.

пара


Іспанські експерти виявили більше двох десятків ДНК, які розвивалися у кожного виду окремо. Показано, що ці гени пов'язані з роботою серця, процедурою згортання крові і загоєнням ран.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Не так давно американські медики заявили, що для довгого життя потрібно зміцнювати свої м'язи рук. Щоб прожити більш 70-75 років треба працювати над посиленням мускулатури, займатися спортом, а також пам'ятати про правильне харчування.


Нагадаємо, співробітники Інституту біологічних досліджень Солка в Сан-Дієго в США використовували стовбурові клітини для відновлення шкірних покривів і добилися успіху.

вчені

Інформація про це з'явилася в журналі Nature.
Вчені вдалося виростити шкіру на відкритій рані, а це справжній прорив. Напрацювання стануть перспективою для лікування пролежнів, різних пошкоджень, що з'являються через цукровий діабет та інших недугів. Як кажуть біологи, рубці, старіння і виразки більше не страшні, оскільки їх можна буде повністю прибрати.


Як повідомляв раніше Знай.ua, багато хто протягом всього свого життя намагається відшукати секрет довголіття, але всі зусилля йдуть даремно. Астрологи вирішили поділитися своїми секретами, які допоможуть кожному з нас прожити довге і щасливе життя.

пари старики


Також Знай.ua писав про те, що археологи в Мексиці виявили стародавні цінності цивілізації майя, серед яких - гіпсову маску в натуральну величину, яка зображує обличчя правителя Баакульського царства майя зі столицею в Лакам-Ха (Паленке) Пакаля Великого (603-683).