Про чудесні властивості риб'ячого жиру нам твердили з самого дитинства. Мовляв корисніше його немає нічого на світі.

Ця легенда закріпилася, завдяки радянським вченим, які висунули гіпотезу про нестачу поліненасичених жирних кислот в їжі. Керівництво країни прислухався до думки світил наук і ввело в обов'язкове прийняття риб'ячого жиру в школах і дитячих садах.

Специфічного смаку діти, звичайно ж, не оцінили нововведення.

Сьогодні корисні властивості риб'ячого жиру вивчені вздовж і впоперек. Головні інгредієнти чудодействующего кошти жирні кислоти омега-3 і омега-6, які позитивно впливають на здоров'я серця і судин.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Однак список цілющих властивостей риб'ячого жиру набагато більше:

1. Зменшує ризику розвитку хвороб серця

що Містять в жирі омега-3 і омега-6 скорочують ризик розвитку серцевих захворювань і закупорки судин, а також знижують артеріальний тиск.

2. Знижує очний тиск

Окулісти рекомендують людям з глаукомою поповнити свою дієту риб'ячим жиром. Його кислоти видаляють очну рідину, і тим самим скорочують тиск на очне яблуко.

3. Зміцнює імунітет і підвищує витривалість

Такий омега-3 стимулює виробництво простагландинів, які зміцнюють імунну систему, що допомагає організму боротися інфекцію.

Дієтологи рекомендують вживати риб'ячий жир під час тривалих тренувань, так як містить компоненти, що збільшують витривалість.

Також експерименти показали, що регулярний прийом риб'ячого жиру уменьешает кількість запальних процесів і інтенсивність м'язових болів після тренувань зменшилася.

4. Поліпшує мислення

Багато вчених стверджують, що риб'ячий жир стимулює функцію мозку, покращує час реакції, а також предовтращает розвиток хвороби Альцгеймера. Все це завдяки омега-3, в якій міститься докозагексаєнова кислота.

5. Корисний для шкіри

Так як у кислотах омега-3 міститься колаген, то прийом риб'ячого жиру насичує шкіру цією речовиною і препятствутет появи зморшок, а також покращує загоєння шкіри.

6. Знижує стрес

Жирні кислоти збільшують вироблення серотоніну, що відповідає за гарний настрій. А в доброму дусі простіше справяться зі стресовими ситуаціями.

Крім цього, іноді лікарі рекомендують жир дітям з синдромом гіперактивності та дефіциту уваги.

7. Багатий на вітаміни та мінерали

В риб'ячому жирі міститься величезна кількість мінералів і вітамінів. Тому його можна використовувати в якості додаткового джерела вітамінів А і D.

Нагадаємо, раніше вчені виявили небезпечні бактерії, що провокують страшні хвороби. В ході вивчення сотень матеріалів були визначені три нові штами бактерії стафілокока, що володіють високою резистентністю до всіх відомих ліків проти бактеріальних інфекцій.

Як повідомляв портал "Знай.uа", зловживання соками, в тому числі смузі, може негативно відіб'ється на здоров'я і привести до ожиріння.

Також "Знай.uа" писав, чому ейфорія в ліжку змінюється почуттям відчаю і сумом.