Зловживання будь-якими соками, в тому числі смузі, може негативно відіб'ється на здоровье і призвести до ожиріння.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на головного дієтолога Департаменту охорони здоров'я Москви Антоніну Стародубову.

Висока концетрація цукру і консерватов, якими часом грішать виробники соків, не тільки призводять до ожиріння, але й можуть стати причиною розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту і цукрового діабету. Особливо це стосується дітей, які часто звикли витрачати кишенькові гроші на солодкі напої.

Вживання таких напоїв бажано скоротити, а краще вгамовувати спрагу звичайною водою. За словами дієтолога, обіцяна користь від соків і смузі часто перебільшена.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Замість соків, у тому числі свіжих, краще з'їсти фрукти, ягоди або овочі, тому що за рахунок цього можна збагатити раціон корисними харчовими волокнами, вітамінами та мікроелементами", — вважає Стародубова.

Якщо ж ви все-таки не в силах утриматися від фруктових нектарів, то перед вживанням краще ознайомитися з складом напою. Зокрема, дієтологи рекомендують звернути увагу на склад вуглеводів і цукру, які виробники зазвичай вказують на упаковці. Людям з захворюваннями шлунково-кишкового тракту спершу краще проконсультуватися у свого лікаря.

Нагадаємо, раніше вчені виявили небезпечні бактерії, що провокують страшні хвороби. У ході вивчення сотень матеріалів були визначені три нові штами бактерії стафілокока (Staphylococcus epidermidis), що володіють високою резистентністю до всіх відомих ліків проти бактеріальних інфекцій.

Як повідомляв портал "Знай.га" пробіотики не так вже й безпечні для організму. Даний вид "ліків" може стати причиною серйозного розлади кишечника, якщо його вживати одночасно з антибіотиками.

Також Знай.uа" писав, що вчені навчилися вирощувати шкіру. співробітники Інституту біологічних досліджень Солка в Сан-Дієго в США використовували стовбурові клітини для відновлення шкірних покривів і добилися успіху.