Вчені не припиняють дослідувати роботу головного мозку, зокрема цікавим залишається пттання щодо пам'яті. І не так давно група вчених виявила в головному мозку відділ, що відповідає за "стирання пам'яті".

Про це інформує Current Biology.

Новим відкриттям поділилась група нейробіологів з Німеччини, Швейцарії, Голландії і Великобританії.

В ході досліджень, вчені з'ясовували, що відбувається в мозку, коли людина спеціально намагається щось забути. Виявилося, що відповідають за це префронтальна кора і гіпокамп. Але не все так просто.

Головний мозок

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Для експерименту було залучено 22 пацієнта, яким імплантували особливі електроди, реєструючі мозкову активність. Потім вчені називали слова, які необхідно було запам'ятати, а також ті, які потрібно забути. Звичайно, забути слова не так то просто, тим більше спеціально. Однак за підсумками досвіду з'ясувалося, що учасники гірше пам'ятали саме ті слова, які "потрібно було забути".

Після фінального опитування сигнали з вживлених електродів були зібрані і проаналізовані. Виявилося, що в гіпокампі (скроневі частки) і префронтальній корі (лобова частка) в момент команди "забути" виникала ритмічна активність. Причому, виникала вона спершу в префрональной корі, після чого "переміщалася" у гіпокамп.

Остання структура давно відома як один з центрів пам'яті, але те, що він відповідає і за забування інформації, вдалося підтвердити вперше. Автори роботи стверджують, що нові дані можуть допомогти в розробці нових методів лікування посттравматичних розладів і допомогти людям позбутися від небажаних спогадів.

Нагадаємо, гіпертонію перемогли без ліків. Дослідники Американської асоціації серця заявили, що регулярне заняття спортом та овочево-фруктова дієта допомагають знизити артеріальний тиск і скоротити прийом ліків від гіпертонії.

Як повідомляв Знай.ua, 5 ознак того, що вам пора зав'язувати з кавою.

Також Знай.ua писав, що рідкісна тропічна інфекція підкосила британців.