Дослідницька команда з Університету Кіото испытываюет нову методику лікування хвороби Паркінсона.

Японські вчені пересадили піддослідним пацієнтам тканини, вирощені з індукованих стовбурових клітин (iPS-клітин), повідомляє ТАСС.

Експеримент, до якого готувалися багато років, стартував 1 серпня. Дослідники підготували 5 млн нервових клітин, що виробляють дофамін. Саме брак цього гормону часто пов'язують з ризиком розвитку хвороби Альцгеймера.

Раніше подібні експерименти вже проводилися на мавпах і показали успішні результати. У приматів спостерігалося поліпшення самопочуття і перестали формувати нові утворення.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На цей раз дослідники мають намір протестувати інноваційну технологію на людях.

Хвороба Паркінсона — це повільно прогресуюче хронічне неврологічне захворювання, яке супроводжується дрожательным паралічем, м'язовою ригідністю, зниженням рухової активності, нестійкість при ходьбі. Найчастіше від нього старадают літні люди. Однак відомі випадки, коли хвороба виникає у віці 30–40 років.

Причини появи паркінсонізму оповиті таємницею. У більшості випадків нейродегенеративное захворювання розвивається на порожньому місці і лише зрідка в результаті раніше перенесених заболеванийтаких, як енцефаліт, пухлина мозку, інсульт, черепно-мозкові травми і деякі інші. Іноді хвороба Паркінсона пов'язують з отруєнням токсичними речовинами (чадним газом, етанолом), а також прийомом наркотичних речовин та нейролептиків.

Сучасна медицина поки що безсила перед цією страшною недугою. Тим не менш, японські дослідники сподіваються виправити це.

Нагадаємо, раніше вчені виявили небезпечні бактерії, що провокують страшні хвороби. В ході вивчення сотень матеріалів були визначені три нові штами бактерії стафілокока, що володіють високою резистентністю до всіх відомих ліків проти бактеріальних інфекцій.

Як повідомляв портал "Знай.uа", зловживання свежевыжатами соками, в тому числі смузі, може негативно відіб'ється на здоров'я і привести до ожиріння.

"Знай.uа" назвав 7 причин полюбити риб'ячий жир.