Головна проблема багатьох продуктов — вони псуються. Проте є цілий список товарів, які можна сміливо купувати, тому що вони не зіпсувуються при довгому зберіганні.

1. Оцет

Невідомо, що було раніше оцет або вино, але на відміну від останнього, оцтова кислота не псується навіть через довгий час. В першу чергу чергою йде про білою його різновиди, який зазвичай використовують при консервуванні овочів. Головне тримати оцет в герметичній упаковці, подалі від світла і тепла.

2. Квасоля

Вчені з приватного американського університету Брігама Янга віднесли білу сушену квасолю до переліку псуються товарів. Їх багаторічне дослідження показало, що квасоля залишається цілою і неушкодженою, а головне — придатною для вживання навіть через 30 років.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

3. Мед

Мед в його первозданному вигляді також претендент на звання довгожителя серед продуктів. Його незвичайна здатність поглинати і утримувати вологу з навколишнього середовища подовжує терміни зберігання.

4. Кленовий сироп

На роль "безсмертних товарів" також претендує кленовий сироп. Як і у випадку з оцтом, улюблений серед канадців продукт краще тримати в герметичній упаковці і в морозильній камері.

5. Сіль

Біле золото ніколи не псується, в першу чергу, тому що ставитися до мінералам. Її цілющі властивості і корисні якості не погіршуються і не зникають навіть через багато років. Головне — тримати її подалі від вологи.

6. Цукор

Цукор, чи то білий або коричневий, можна зберігати вічно. Але як і у випадку з сіллю, волога цукру протипоказана.

7. Міцні спиртні напої

Ром, віскі і горілка зберігають свої властивості навіть через багато років. Однак під впливом високих температур, повітря або яскравого світла смакові якості алкоголю можуть сильно постраждати. Тому алкоголь краще зберігати в темному і прохолодному місці.

Нагадаємо, чому риб'ячий жир корисний.

Як повідомляв портал "Знай.uа" зловживання соками, в тому числі смузі, може негативно відіб'ється на здоров'я і привести до ожиріння.

Також Знай.uа" писав, як боротися з "апельсиновою кіркою" целюліту в домашніх умовах.