Останні дослiдження показали, що замінник бісфенолу А, який раніше вважався нешкідливий, також сприяє розвитку небезпечних захворювань.

Отримані висновки про шкідливість речовини опубліковані на Current Biology.

Дослідники стверджують, що замінник бісфенолу А негативно відбивається на фертильності і підвищує ризик розвитку онкологічних захворювань, а також викликає генетичні аномалії, як і його попередник.

У 1999 році американський дослідник Патриція Хант звернула увагу на те, що більшість пластикових пляшок і издерлий містять небезпечну речовину Бісфенол А, що впливають на рівень гормонів.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Шкідлива речовина використовується при виробництві пластикових пляшок і контейнерів, дитячих іграшок, посуду, сигаретних фільтрів, сонцезахисних окулярів і так далі.

впродовж 15 років експерт намагався довести шкоду використання у виробництві пластику BPA і після тривалих досліджень ядовитовое речовина замінили на нібито нешкідливий BSP.

Недавнє відкриття показало, що замінити BPA прискорює старіння організму і порушує структуру ДНК.

Хант має намір домагатися законодавчого заборони на використання цих речовин, при виробництві пластику.

Нагадаємо, куріння електронних сигарет виявилося набагато небезпечніше, ніж раніше вважалося.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники висунули нову гіпотезу про походження феномену фантомних болів.

Вчені з Технологічного університету Челмерс під керівництвом доктора Макса Ортіза Каталана запропонували нову гіпотезу, яка пояснює виникнення так званих " фантомних болів, які відчуваються в відсутньою руці або нозі. На думку цих вчених, нейрони, що відповідають за ампутовану кінцівку можуть заплутуватися з нервовим шляхами, відповідальними за больові відчуття.

Також Знай.uа" писав, що канадські медики успішно завершили операцію з пересадки обличчя в одній з клінік Монреаля.

Операція на трансплантацію нижньої частини обличчя тривала 30 годин і закінчилася успішно. Участь у ній взяли понад 100 медичних фахівців, включаючи лікарів, їх асистентів і медсестер.