Карта світу для нас – річ звична ще зі школи, знаємо все про клімат, поділ на ареали та розташування тієї чи іншої країни. Та нещодавно британські вчені з Плімутського університету зробили відкриття, яке по суті змусить переписати підручники.


Новий континент


За їх даними, британські острови були сформовані при злитті не двох мікроконтинентів, а трьох. Спеціалістам вдалося довести, що мова йде про сполучення Арморіки, Лаурента і Авалона, Дослідники проаналізували мінералогічний склад порід в графствах Корнуолл і Девон.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


Вони зробили висновок, що зразки мінералів були утворені в результаті вулканічних процесів, що відбуваються на Землі 300 мільйонів років тому.

Ці зразки були вивчені, отримані результати можна було порівняти з даними про породи, наявні в інших частинах Великобританії і Континентальної Європи. Виявилося, що на мікроконтиненті Арморика були гірські породи, багаті вольфрамом і оловом.


Поки що вони зустрічають тільки у південно-західних районах Англії, і вони геологічно пов'язані з регіоном у Франції Бретанью. Кордон між Авалоном і Арморикою пролягає від гирла річки Екс, яка впадає в затоку Ла-Манш, до міста Камелфорда на заході.


Дивіться: Одна історія. Як Колумбу вдалося відкрити Новий Світ?


Нагадаємо, неподалік від зірки TRAPPIST-1 вченим вдалося виявити гідного "супротивника" Сонячної системи.
Як повідомляв Знай.ua, в Мексиці знайшли унікальну річ в стародавніх руїнах народу майя: статую, яка повністю переверне уявлення людей про наших предків.
Також Знай.ua писав, 19 вересня до Землі наблизиться планета Нібіру, через що багато вчених панікують та пророчать планеті кінець.