Ще під кінець цієї весни доцент кафедри технології харчування Сумського аграрного університету Дмитро Бідюк повідомив цікавий факт, що його команда фахівців вдало розробила і створила екологічний посуд, в якому можна випікати і заварювати різні напої.

А ось днями, за інформацією вченого, студенти в лабораторії створюють не тільки екопосуд, але і штучне сало, і органічні чіпси.

"Ми розробили органічні чіпси з яблук і груш. А наше сало - здорова альтернатива звичайному шпику. Крім цього, шпик можемо робити з будь-якими смаками: звичайний солоний, з перцем та іншими спеціями, кислий, солодкий, різної жирності", - поділився Дмитро Бідюк.

Сало виготовляють з рослинної олії і желатину. Працюють в лабораторії і над розробкою біоплівки. Вона повинна стати замінником звичного целофану. Виготовляти з неї можна буде пакувальний матеріал, пакети або харчову плівку.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Робота над органічними проектами в СНАУ триває вже другий рік поспіль. В майбутньому команда Дмитра планує запатентувати технологію виготовлення экопосуды, після чого зможе розповісти, з чого він складається.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вже давно ходять чутки про чудотворні властивості вітаміну "В17", який можна знайти в фруктових кісточках і мигдалі. В цьому вітаміні, нібито є речовина, яка бореться з різними видами онкозахворювань, сповільнюючи поширення пухлин.

Також є думка, що цей "В17" перешкоджає процесу старіння. Так ось, саме так маркетологи вміло рекламують продукт, який може бути смертельно небезпечним для людини.

Варто нагадати, що нещодавно вчені дійшли висновку, що абсолютна відмова від живого білка веде до серйозних наслідків. Після повної відмови від м'яса людська імунна система може зіткнуться з жахливими порушеннями роботи.

Так, група міжнародних експертів в результаті останнього дослідження прийшла до висновку, що без м'яса організм не отримує речовини, важливі для роботи ключових біологічних систем.

Нагадаємо, названо денну норму цукру.

Як повідомляв Знай.uа вченим вдалося зазирнути в страшне майбутнє "гурманів".

Знай.uа писав, ці продукти потрібні жіночому організму, і ось чому.