Американські вчені з Північно-Західного університету штату Іллінойс відкрили нову концепцію класифікації типів личности. Про це повідомляє портал Medical Express.

Сучасна психологія виділяє п'ять вимірів особистості: екстраверсія, здатність до компромісу, свідомість, емоційна нестабільність і відкритість перед знаннями і новим досвідом. В залежності від цих вимірювань фахівці виділяють 3 типи особистості:

• люди, які надмірно контролюють себе;
• люди, які не здатні тримати себе в руках;
• люди зі стійкою психікою.

Проте на даному етапі розвитку науки фахівці розширили цю класифікацію. І все завдяки спеціально навченому штучному інтелекту. Він проаналізував анкети понад півтора мільйонів людей зі всього світу і обробив інформацію, яку збирали десятки років.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

На першому етапі штучний інтелект виділив 16 типів особистості людини, однак при уточненні параметрів вдалося скоротити до 4 характеристик.

Отже, нова класифікація типів особистості включає:

• типовий;
• замкнутий;
• эгоцентрик;
• зразок для наслідування.

"Типова" людина відкрита і володіє високим рівнем екстраверсії, при цьому такі люди практично не відкриті новому досвіду. Згідно аналізу, жінок у цій категорії більше, ніж чоловіків.

"Замкнутий" емоційно стабільний, звернений в себе і закритий. Незважаючи на це, він може знаходити точки дотику з іншими людьми.

"Зразки для наслідування" володіють стійкою психікою, при цьому вони відкриті і навіть залежні від отримання нових знань і досвіду, а також згідливі. Такий тип частіше зустрічається серед жінок.

"Эгоцентрикам" характерна висока екстраверсія, проте що стосується свідомості, здатності знаходити компроміси і відкритості новим знанням — тут їх показники нижче середнього.

Вчені також зазначили, що протягом життя люди схильні змінювати типи особистості.

Нагадаємо, вчені розкрили секрет привабливості.

Як повідомляв "Знай. ua", кішки проти серцевих захворювань. Вчені стверджують, що власники котячих набагато рідше страждають від хвороб серця і мозку.

"Знай. ua" писав, що старість можна "вилікувати".