В недалекому майбутньому нашу планету очікує відчутна зміна клімату. Справа в тому, що спека на Землі буде зростати з грандіозними темпами. Про це повідомив кліматолог Ерланд Шеллен, передає Euronews.

"В глобальному масштабі 18 з останніх 20 років були рекордними в плані високих температур. Ми також знаємо, що потепління на Землі в останнє сторіччя безпосередньо пов'язане з діяльністю людини. Людство спалює викопне паливо, що призводить до зростання викидів в атмосферу двоокису вуглецю і підвищення температури. Тенденція щодо використання викопного палива збережеться і в майбутньому, а чим більше забруднюючих викидів, тим спекотніше нам буде", - сказав він.

Більш того, Шеллен також розповів, коли чекати перших суттєвих змін у кліматі Землі.

"Прогнози, побудова моделей зміни клімату кажуть: так, в північних країнах погодні умови можуть наблизитися до центральноєвропейських. Тобто через 50-100 років клімат в Стокгольмі буде таким же, як у Парижі. І так, у нас підвищується ймовірність спеки влітку. Про яку конкретно температурну межу йдеться, сказати складно, все дуже невизначено", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Раніше повідомлялося, що глобальне потепління прирече світ на катастрофу. Через глобальне потепління і забруднення водойм токсичність океанів може стати такою ж, як вона була 140 млн років тому. Дослідники університету в Кардіффі, Уельс, вважають, що зовсім скоро рівень діоксиду вуглецю у водах океанів стане таким, як 14 млн років тому. Також катастрофічно низько опуститься рівень pH. Це може статися вже до 2100 року.

Падіння рівня pH викликає значне підвищення токсичності океану. Причиною цього є абсорбція вуглекислого газу з атмосфери, що в свою чергу, не припиняє насичувати повітря через горіння палива.

Нагадаємо, людство піде під воду, і все почнеться з Росії.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що вчені порадили жителям Землі прощатися.

Також портал "Знай.uа" писав, що в Україні помітили унікальну аномалію.