Шведська королівська академія наук в Стокгольмі оголосила лауреатів Нобелівської премії з хімії за 2018 рік. Нагадаємо, що це дуже пристижная нагорода, лауреати якої залишаться навіки в історії розвитку науки. Крім цього, вони отримають величезну грошову винагороду в вигляді 1 мільйона доларів.

Нобелівськими лауреатами стали: Френсіс Арнольд за спрямовану еволюцію ферментів, Джордж П. Сміт і Грегорі П. Вінтер із США за дослідження пептидів і антитіл.

Нагадаємо, що тиждень присудження Нобелівських премій за 2018 рік проходить в Стокгольмі і Осло з 1 по 8 жовтня. За цей час вже відомі імена переможців в різних областях науки. Приміром, нагороди за досягнення в медицині удостоїлися імунологи з США і Японії Джеймс Патрік Аллісон і Тасуку Хондзе за відкриття імунотерапії раку, яка на крок наблизила людство до створення ліків від раку. Нобелівську премію з фізики присудили Артуру Эшкину з США за оптичний пінцет, Жерару Муру з Франції та Донну Стрікленд з Канади за розробку високоінтенсивних ультракоротких оптичних імпульсів.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Лауреата Нобелівської премії миру назвуть у п'ятницю, 5 жовтня, а в понеділок, 8 жовтня, оголосять володарів премії з економіки. Нагадаємо, що в цьому році Шведська академія відмовилася вручати Нобелівську премію з літератури з-за скандалів всередині самої академії. До речі, розмір Нобелівської премії в 2018 році становить 9 млн крон, що цілком непогана нагорода за старання кращих умів людства.

Нагадаємо, що про LG V40 ThinQ відомо вже практично всі до його презентації, яка відбудеться 4 жовтня. Але найголовнішою фішкою залишається його камера, яка отримає цілих 5 об'єктивів, причому з різними характеристиками.

Як повідомляв портал Знай.uа, смартфон Xiaomi Mi A1 вибухнув під час зарядки поруч зі сплячим власником. Це перший випадок зі смартфоном від Xiaomi, який просочився в мережу. Літієві акумулятори стають все компактніше і емче, але все також залишаються небезпечними.

Також портал Знай.uа писав, що фахівці знайшли спосіб злому операційної системи iPhone за допомогою системи голосового управління Siri. Як виявилося, головна розробка від Apple в особі просунутого голосового помічника насправді виявився таким же зломщиком.