З розвитком технологій простори Всесвіту стають все ближчими. Нещодавнє відкриття вчених допоможе ще швидше наблизитися до заповітної мрії.

У мережі з'явилася інформація про те, що місія Blue Moon буде шукати на супутнику Землі воду і інші ресурси для виготовлення ракетного палива, повідомляє "Хвиля".

керівник компанії

Підготовка до проекту вже в активній розробці. Відомо, що головний модуль для неї вже почали створювати, передає hightech.plus.

За словами джерела, в майбутньому проміжна база на Місяці дозволить Blue Origin здійснювати польоти в дальній космос.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Крім цього, компанія представила план проекту Blue Moon в розсилці для співробітників, до якої отримало доступ видання Business Insider. Команда дослідників націлена на отримання максимальної користі з відкриттів, тому видобуток ресурсів на Місяці стане першим кроком до будівництва промислових підприємств в космосі.

Перший посадковий модуль від Blue Origin доставить на поверхню супутника Землі кілька тонн вантажів для будівництва місячної бази. Інженери вже почали проектувати місячний апарат для майбутньої місії. Цю інформацію підтвердив Засновник аерокосмічної компанії Джефф Безос.

Як планують розробники, в майбутньому Земля повинна стати простором для відпочинку і комфортного проживання. А всю важку промисловість підприємець пропонує вивести за межі планети.

У джерелі також додали, що:

«Заради майбутнього наших дітей та онуків потрібно створити вигідні умови проживання на Землі і дозволити мільйонам людей жити і працювати в космосі».

Освоєння Місяця компанія визнає першим логічним етапом своєї стратегії. Для виконання задуманого плану Blue Origin підтримає нову організацію Moon Race, створену компанією Airbus. Цей проект - аналог Google Lunar XPRIZE, конкурсу зі створення місячного модуля. Правда, його учасники так і не змогли не виконати завдання в строк.

Однак Moon Race буде підтримувати не тільки розробників посадочних модулів, але і інші проекти, пов'язані з «місячної економікою». До них відноситься виробництво енергії та вирощування їжі на супутнику Землі, а також створення місячної інфраструктури.

На цьому компанія не збирається зупинятися і вже відомо, що Blue Origin планує співпрацювати з OHB SE - європейською корпорацією, яка займається проектуванням космічних апаратів, а також її дочірньою компанією MT Aerospace.

Перш ніж приступати до місячної місії, компанія Безоса повинна налагодити регулярний запуск багаторазових ракет, в лінійку яких згодом увійдуть New Shepard, New Glenn, а також найпотужніша New Armstrong.
Безос також розповів про свої плани щодо того, що Blue Origin може стати аналогом кур'єрських служб UPS і FedEx, тільки в сфері космічних перевезень. Компанія обіцяє скоротити витрати на запуски і зробити поріг входу в індустрію більш низьким.

А що ви думаєте про амбіції компанії?

Нагадаємо, напевно, багато хто з вас втомився від постійного потоку вуличної реклами, який буквально не залишає вільного місця для зору. Нещодавно в мережі з'явилася інформація про винахід вчених, який допоможе назавжди забути про ці проблеми.

Як повідомляв Znaj.ua, нідерландські дослідники з Лейденського університету виявили поблизу Чумацького Шляху зірки, які, ймовірно, утворилися в зовсім іншій галактиці.

Також Znaj.ua писав про те, що вчені з шведського Технічного університету Чалмерса розповіли про вдосконалення технології, здатної зберігати сонячне тепло в молекулі ізомеру.