Спеціалісти впродовж тривалого часу вивчають таке явище, як оптимізм - схильність переоцінювати можливість позитивного результату. Однак, не все так гладко, як зазначають у виданні НВ.

Як показують дослідження, близько 80% населення земної кулі регулярно впевнені в тому, що все йде як треба і навіть краще. Оцінюючи свої дані і ймовірність успіху нашого підприємства, ми можемо збільшити амбіційність і завзятість. Можемо переконати інших, що нам необхідно співпрацювати.

Однак не все так позитивно. Приймаючи рішення, краще дивитися тверезо на ситуацію, так як оптимізм часто стає причиною помилок і "повороту не туди". Так, він гарантує працездатність, але також і підстьобує нас братися за проекти, споконвічно приречені на провал.

Оптимістів неможливо сильно тягне світ стартапів. Чим більш оптимістична людина, тим більше вона упевнена, що знайшла ідеальну бізнес-можливість, яку терміново і успішно реалізує. Реалісти і песимісти з меншою часткою ймовірності ризикнуть взятися за подібне.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Вчені з'ясували, що надмірний оптимізм зменшує дохід. Оптимізм не дає тверезо прогнозувати фінансовий прибуток, поки людина ще є найманим робітником і не дала старт свому проекту.

Більш позитивно мислячі власники бізнесу отримують на 30% менше, ніж ті, чий рівень оптимізму нижче середнього.

По суті, той же шлюб - це теж новий проект. Згідно з дослідженнями, оптимісти частіше схильні до розлучень через свої поспішні рішення.

За підсумком, можна зробити висновок, що саме оптимізм стає вбивцею більшої частини стартапів. Так що, коли політики різних держав говорять про принцип заохочення стартапів, вони поспішають. Ті, хто створює нові проекти, не мають потребу в заохоченні і підтримці.

Проблема такої поспішності - рання смерть нового бізнесу, що веде за собою не просто фінансову втрату ініціатора, але і позбавляє робочих місць і віри в свої сили тих працівників, які підключилися до процесу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, яка робота може привести до сварок і розлучення.

Також Знай.UA розповів, ким була Ольга Фреймут до відкриття свого шоу "Оля", яке запам'ятається скандалами і провалом.

Крім цього, Знай.UA повідомив, як номер квартири може вплинути на ваш характер і життя.