Альпака - родичі верблюдів, що живуть у високогірних районах Південної Америки, - славляться на весь світ своєю неймовірно м'якою і теплою шерстю.

Але, як виявилося, у цих тварин є й інша особливість, свого роду суперсила, яка набагато більш цінна для сучасних людей.

Основне призначення альпака криється в густому і м'якому хутрі, але тварина змогла здивувати не тільки цим. Група фахівцем під керівництвом Ернеста Геральта знайшли особливі наночастинки, здатні боротися з раком. Секрет криється в успішному протистоянні імунітету тварини підвищеного білку епідермального фактора росту (ЕФР).

Саме він провокує виникнення і зростання ракових клітин. Вчені відзначили, що наночастинки можуть стати ключем для запобігання онкологічних захворювань, що стали серйозною проблемою для сучасної медицини.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Фахівці вводили в альпака білок ЕФР, але організм тварини виробляв антитіла, що перешкоджають шкідливому впливу ін'єкції. Але фахівцям не вдалося виявити інгібітор, що спрацьовує проти загрози раку. Незважаючи на це, вчені впевнені, що саме альпаки зможуть стати відповідд на питання, що стоять перед онкологами.

Раніше ми повідомляли, що японські психіатри зафіксували унікальний випадок, коли пацієнта з шизофренією вдалося вилікувати завдяки пересадці кісткового мозку

Відомо, що після публікації про своє відкриття в журналі Frontiers in Psychiatry, інші фахівці розповіли про аналогічні випадки в практиці. Автора почали закидати історіями про зцілення. Найчастіше одужання душевного захворювання відбувалося випадково – поряд з лікуванням основної хвороби.

Також ми писали про те, що вчені з Лос-Анджелеса представили перепарат Metavert, який здатний боротися з раком підшлункової залози.

Як заявлено в дослідження препарат зумів блокувати ріст і резистентність ракових клітин, що призвело до позитивного результату при хімічній терапії. Виживаність при цьому зросла на 50%.

Нагадаємо, створений препарат проти самого небезпечного виду онкології.

Раніше Знай.uа писав, що геніальні вчені отримають Нобелівську премію.

Знай.uа повідомляв, що пересадка кісткового мозку врятує людей з психічними розладами.