Цінність матеріальних благ серед підлітків і дітей щороку зростає. Така тенденція турбує вчених, дослідників і батьків у всьому світі. Це може бути пов'язано не тільки з розвитком егоїстичних поглядів і поведінки, але і загрожує різними проблемами психічного здоров'я, як занепокоєння і депресія.

Однак, є хороші новини. Нове дослідження, яке було опубліковано в "Журналі позитивної психології", припускає, що певна тактика виховання може приборкати матеріалістичні тенденції дітей.

"Наші результати показують, що можна зменшити матеріалізм серед молодих споживачів, а також один з найбільш поширених негативних наслідків (неефективність), використовуючи просту стратегію - сприяти вдячність за речі і людей у їх життя", - пише дослідник Лан Нгуєн Чаплін , доцент маркетингу в Університеті штату Іллінойс в Чикаго і співавтор дослідження.

Вивчивши загальнонаціональну вибірку з більш ніж 900 підлітків у віці від 11 до 17 років, команда Чапліна знайшла зв'язок між підвищенням подяки та її впливом на матеріалізм, припускаючи, що отримується і виражає подяку може зменшити матеріалізм і підвищити щедрість серед підлітків.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Група опитала 870 підлітків і попросила їх заповнити онлайн-матеріал з восьми аспектів матеріалізму, оцінює цінність грошей і матеріальних благ, а також оцінку за те, як вони вдячні за людей і майно в їхньому житті.

Потім дослідники провели експеримент серед 61 підлітків і попросили їх виконати ту ж оцінку подяки з чотирьох предметів з першого дослідження і оцінки матеріалізму у вісім пунктів.

На два тижні групі підлітків вручили журнали подяки, куди вони повинні були щодня записувати свою діяльність. Потім дітям були надані $10 за участь і сказали, що вони можуть зберегти всі гроші або пожертвувати частину або все на благодійність.

Результати показали, що учасники, яким було рекомендовано вести щоденник подяки, показали значне зниження матеріалізму.

Нагадаємо, ця історія навчить не карати дітей.

Як повідомляв "Знай. ua", педагоги-нелюди "виховували" дітей тортурами, подробиці скандалу.

"Знай. ua" писав, що блогерша пояснила, чому Ксенія Бородіна жахлива мати.