Нові дослідження, проведені Лондонським університетом королеви Марії і лікарнею Св. Варфоломія, показують, що поєднання імунотерапії та хіміотерапії може налаштовувати власну імунну систему організму атакувати на потрійний негативний рак молочної залози.

Дослідження, опубліковане сьогодні в Журналі медицини Нової Англії і представлена на Конгресі Європейського товариства медичної онкології 2018 року в Мюнхені, також показало, що комбіноване лікування знижує ризик смерті або розвитку раку на 40 відсотків.

З'явилася нова надія для людей з агресивним типом раку молочної залози, адже нове дослідження, проведене Лондонським університетом королеви Марії і лікарнею Св. Варфоломія, показало, що, використовуючи комбінацію імунотерапії та хіміотерапії, власна імунна система організму може бути налаштована на атаку потрійного негативного раку молочної залози, подовжуючи тривалість життя до десяти місяців.

Потрійний негативний рак молочної залози часто вражає молодих жінок, багато з яких діагностовано у віці від 40 до 50 років. Стандартне лікування – хіміотерапія. Якщо хвороба поширюється на інші частини тіла, виживання часто складає від 12 до 15 місяців.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нове лікування поєднує стандартну щотижневу хіміотерапію з препаратом імунотерапії атезолизумабом, який дається один раз в два тижні. Комбінація працює шляхом хіміотерапії, "шорсткою" поверхні раку, що дозволяє імунній системі розпізнавати і, отже, боротися з раком як стороннім об'єктом.

Автор дослідження Професор Петро Шмід, професор медицини раку в лондонському університеті королеви Марії і клінічний директор Центру раку молочної залози в лікарні Святого Варфоломія, пояснив:

"Ці результати є неймовірним кроком вперед. Ми спостерігаємо, як потрійний негативний рак грудей лікується і вперше доводимо, що імунна терапія істотну перевагу в тривалості життя. У поєднанні з комбінованим лікуванням ми використовуємо хіміотерапію, щоб відірвати "захисний плащ" пухлини, щоб викрити її, а також активізувати власну імунну систему людей щоб дістатися до неї.

Нагадаємо, все, що потрібно знати про рак печінки.

Як повідомляв "Знай. ua", медики навчилися виявляти рак за допомогою простої води. Вода допоможе у діагностиці пухлин.

"Знай. ua" писав, що брудний повітря насичене канцерогенами. Погана екологія призводить до раку рота.