Нове дослідження показало, що телефони змінюють фундаментальні аспекти соціального життя. Згідно опублікованому в "Комп'ютери в людській поведінці", незнайомі люди менше посміхаються один одному, коли у них в руках смартфони.

"Смартфони забезпечують легкий доступ до настільки цікавого й корисного контенту, але ми задавалися питанням, чи можуть вони мати тонкі непередбачені зміни для нашої соціальної поведінки у недемократичному світі. Усмішка - це фундаментальна соціальна поведінка людини, яка служить сигналом поточних емоцій і мотивів людей", - сказав автор дослідження Костадін Кушлев, доцент Джорджтаунського університету.

У дослідженні парам незнайомців було доручено почекати разом в кімнаті протягом 10 хвилин або з їх смартфонами, або без них. Кімната була знята на відео, і учасники були розташовані так, що обидва їхні обличчя були видні камерам.

Учасники зі своїми смартфонами з меншою ймовірністю ініціювали розмови. Тридцять два учасники, у яких були свої телефони, ніколи не контактували з іншою людиною в залі очікування. Для порівняння, тільки 6 чоловік без телефонів ніколи не спілкувалися з незнайомцями.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Дослідники відзначили, що посмішка виявлялася тільки тоді, коли учасники фактично взаємодіяли, тому вони виключили пари незнайомців, які не взаємодіяли. Тобто вони використовували дані тільки 169 чоловік.

У середньому, ті, хто мав смартфони в руках посміхалися 103 секунди, а ті, хто не мав під рукою гаджета – 149 секунд.

Нагадаємо, рухайтеся кожні 20 хвилин і ви проживете набагато довше. Регулярна фізична активність знижує вірогідність смерті від інфаркту міокарда.

Як повідомляв "Знай. ua", в ООН розповіли, хто переміг у змаганні зі смертю. Вчені розкрили шокуючу правду про старості і смерті.

"Знай. ua" писав, чпричини гіпертонії раптово виявили у роті. Хворі ясна провокують високий кров'яний тиск.