У США археологи під час розкопок виявили 500-річний пістолет. Вчені припускають, що пістолет міг належати одному з іспанських колонізаторів. Якщо це правда, то колоністи з'явилися на території штату Колорадо на століття раніше, ніж вважалося.

Про це пише NewFormat.

Пістолет було знайдено кілька років тому на кордоні американських штатів Юта і Колорадо. Зброя була характерною для XVI століття. Крім того, поряд з ним виявили залишки засобів індивідуального захисту. На даний момент вчені ретельно досліджують знахідку, яка буквально може перевернути історію.

Раніше повідомлялося, що у Єгипті, в некрополі Саккара під Каїром археологи виявили древні унікальні поховання. За словами вчених, знахідка, вік якої може досягати 6 тисяч років, відкриває нові загублені сторінки єгипетської історії.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Археологи виявили десятки муміфікованих кішок, кобр і алігаторів, а також вперше в історії знайшли мумії жуків-скарабеїв. Повідомляє The Guardian.

"Близько 200 муміфікованих жуків - унікальне поховання", - заявив генеральний секретар Вищої ради у справах старожитностей Єгипту Мустафа Вазірі.

Скарабеї виявили у двох кам'яних коробах, схожих на крихітні саркофаги. В одному з них жуки були викладені у кілька шарів. В іншому розташовувалися два великих скарабея, загорнуті в тканину.

Ці комахи шанувалися древніми єгиптянами як символ щастя, удачі і благополуччя.

Вважалося, що маленький жук повторює шлях Сонця: подібно до того, як Сонце здійснює подорож по небу, випромінюючи світло і тепло, створюючи умови для відродження життя в усьому сущому, скарабей перекочує свою кулю з яйцями зі сходу на захід, поки зародки не дозріють і не народяться на світ.

Нагадаємо, вченим з Німеччині вдалося розкрити таємницю мумії австрійського священика.

Раніше Знай.ua повідомляв, древнє поселення відкрило вченим таємницю Боспорського царства.

Також Знай.ua писав, 5 найважливіших археологічних відкриттів, що змусили переглянути історію.