Американський сейсмолог зумів зафіксувати незвичайні поштовхи 11 листопада 2018 року. Як повідомляє Replyua.net, дослідник повідомив у своєму Twitter, що поштовхи під землею трапилися в Замбії, а потім поширилися на інші регіони.

"Непізнаний гул взяв свій початок в Африці, далі в Замбії, Кенії, Ефіопії, Чилі, Новій Зеландії, Канаді і на Гаваях. Тривало все це близько двадцяти хвилин. Всі коливання були зафіксовані сейсмологическими датчиками, для людей землетрус пройшло не помітно", - наголошується в повідомленні сейсмолога.

Інформація про поштовхи була опублікована, і в даний момент багато міжнародні дослідники їх розшифровують. Американські сейсмологи запевняють, що на нашій планеті за всю історію не було нічого подібного.

Причина таких поштовхів може бути самою різною. Не виключається, що тут замішаний підводний вулкан або ж підняття великий підведенням човни. Але фахівці також нагадують, що підземні поштовхи можуть носити звичайний природний характер.

Виверження підводного вулкана

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Нагадаємо, "Останнє чудо Помпеїв": археологи знайшли фреску з непристойним сюжетом, фото тільки для дорослих

Як виявилося, в Помпеях розгадано далеко не всі і древньому місту є чим порадувати не лише археологів, а й світову громадськість.

Так в руїнах Помпеї археологам вдалося виявити двотисячолітню фреску, на якій зображена сцена злягання Леди, дружини спартанського царя Тіндарея, і бога Зевса в образі лебедя. Цей художній сюжет був популярний в античний час і в епоху Відродження. Про це повідомляє ізраїльське видання Haaretz.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Земля навчилася кричати: вчені розгублені і не знають, що робити

Вчені зафіксували аномальний гул на дні Індійського океану. Що це і коли виникло поки що ніхто сказати не може.

Причину підземних поштовхів фахівці з'ясувати поки не називають, але є версія, що активність пов'язана з серією землетрусів біля острова Майотта, - пише Science Alert.

Також "Знай.ua" писав про те, що Марсохід NASA зробив перше в світі селфи на Червоній планеті

Після вчорашньої посадки на Марс 358-кілограмовий геофізичний зонд InSight, який у розгорнутому стані має габарити 6,1х2х1,4 м, розкрив сонячні панелі, щоб отримати енергію для запуску систем, і працює в штатному режимі. На щастя, місія після приземлення на червону планету пройшла успішно.