Причиною самого масового вимирання морських мешканців в історії Землі стали зміни климата, які прискорили метаболізм організмів і змусили їх споживати більше кисню. Цілком можливо, що людство чекає та ж доля, враховуючи, що зміни клімату помітні вже зараз. Середня температура на Землі неухильно зростає, а точка неповернення вже давно пройдено.

Масове пермське вимирання — саме смертоносне вимирання біосфери в історії Землі.

В результаті цієї події вимерли 96% всіх морських видів. Також зникли 73% наземних видів хребетних, 57% пологів і 83% класів комах.

Прийнято вважати, що причиною вимирання наземних організмів стало виверження вулканів в Сибіру — у результаті цієї події в атмосферу потрапило стільки попелу і газів, що планету на мільйон років огорнула щільна завіса, яка одночасно блокувала сонячне світло і не пропускала тепло від Землі.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Дослідники з Вашингтонського університету вирішили з'ясувати, що стало причиною вимирання морських жителів. Як виявилося, підвищення температури на 11 градусів призвело до вимирання практично всіх живих істот на Землі.

Нагадаємо, що Xiaomi Mi 9 незабаром повинен з'явитися на ринку. Мільйони потенційних покупців вже рахують секунди до появи девайса на прилавках. Відзначається, що смартфон отримає 48-мегапіксельну камеру, у якій немає аналогів на сьогоднішній день. Сам глава китайської компанії показав частину камери, і швидше за все, вона буде подвійний або потрійний, а розташування буде вертикальним.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що розумні окуляри навчилися передавати звук без навушників. Для цього використовується технологія, яка передає звуки через кістку за вухом. Таким чином, більше не потрібно використовувати навушники, що дозволить слухати музику більш зручним способом.

Знай.uа писав, що компанія Apple вирішила відмовитися від 5G для iPhone в 2019 році. Як виявилося, процесори Intel недостатньо гарні, а c Qualcomm розірвала співпрацю на грунті постійних конфліктів. Таким чином, китайські виробники першими запровадять а ринок смартфони з підтримкою нової мережі 5G.