На дні океану виявлений моторошний портал: наука не може пояснити знахідку. Район знаходиться в басейні Пескадеро і носить назву Jaich Maa.

У південній частині Каліфорнійської затоки американські і мексиканські вчені відкрили на глибині 3 800 метрів нове поле гідротермальних жерл. У ньому розміщена екосистема, яка не схожа ні на одну з відомих.

Район знаходиться в басейні Пескадеро, називається Jaich Maa. З мови древніх корінних жителів Мексики, які жили поблизу, перекладається як "рідкий метал". Температура гідротермальної рідини становить близько 290 градусів за Цельсієм, а температура морської води, з якої вона контактує, — всього близько двох градусів. У результаті виникає різниця переломлень, яка робить воду мерехтливою.

Гідротермальні жерла являють собою тріщини в морському дні. Вони виділяють тепло, яке виходить з-під землі, що зазвичай пов'язано з вулканами.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Незважаючи на те, що глибина місця не дуже велика, цей регіон досить важкодоступний.

"Використовуючи підводну робототехніку для картографування морського дна в поєднанні з дистанційно керованими транспортними засобами, наукова група змогла в інтерактивному режимі відбирати і досліджувати тварин, мікробів, камені і відкладення", - заявив Девід Керсс (David Caress), співробітник Дослідницького інституту океанаріуму Монтерей Бей (MBARI).

Тут виявлено види, які ніколи раніше не зустрічалися в гідротермальних жерлах: наприклад, морські анемони.

"Нові види, нова поведінка, блакитні мікроби! Навіть при останніх зануреннях в Jaich Maa ми все ще відкривали нові види", — коментує співробітник Інституту океану Шмідта - Бека Шепард (Bekah Shepard).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дивний об'єкт витягнутої форми помітили Співробітники Національної метеорологічної служби США.

Як повідомляв портал "Знай.uа", організми, що живуть у глибинах Землі, виробляють у 385 разів більше вуглецю, ніж усі люди.
"Знай.uа" писав, що канадський уряд ухвалив законопроект, який забороняє тримати китоподібних в неволі.