У США в штаті Флорида вчені-екологи вперше за два роки побачили біля узбережжя самку північного гладкого кита з дитинчам.

Передає NPR.

Після провального наглядового сезону 2017-2018 року, коли вчені не змогли побачити жодного нового дитинча кита, в кінці 2018 року біля річки Сент-Джонс, що на півночі штату Флорида дослідники змогли помітити самку з невідомим дитинчам.

До того ж, як кажуть самі дослідники, помічені на півдні кити можуть бути вагітними самками.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Вони відзначають, що популяція північних гладких китів налічує всього 450 особин.

Північних гладких китів майже повністю винищили мисливці. Їх популяція налічувала сотні тисяч, тоді як зараз залишилося всього 300-450 особин.

Дослідники кажуть, що розмноження гладких китів є проблемним через зміщення планктону на північ – всьому виною глобальна зміна клімату.

Самки долає все більш великі відстані між північчю Канади – там відбувається їх годування, а також узбережжями Флориди і Джорджії, де вони розмножуються і вирощують потомство.

З 1986 року полювання на цих китів заборонено.

Нагадаємо, Клишоногий показав, як треба розслаблятися після важких трудових буднів. Нам варто взяти з нього приклад

Всі люблять освіжитися в басейні в спекотний сонячний день. І тварини не виняток. Новим хітом Інтернету став ролик з чорним ведмедем із зоопарку Орегона.

Милий клишоногий по кличці Такода показав приклад, як треба розслаблятися на вихідних. Забудьте про годинник, не думайте про приготуванні їжі, відкладіть в сторону гаджети. Дуже скоро ви можете відчути таке ж блаженство. І для цього не обов'язково чекати літніх деньків, достатньо набрати теплої ванни вже зараз.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Натрон: жахливий інопланетне озеро Танзанії, що перетворюють все живе в безмовні мумії

Мляві ландшафти озера Натрон на півночі Танзанії, на кордоні з Кенією, нагадують сюрреалістичні інопланетні пейзажі, їх не можна назвати колоритними.

По більшій частині це випалена саванна, панорами якої подекуди порушують лише невеликі дерева і острівці чагарників. При всьому своєму одноманітності пейзажу місце вважається воістину унікальним.

Також Знай.ua" писав про те, що Синдром Робинова: що спільного у бульдогів і людей