Вчені стверджують, що риба - це чудовий зразок харчових джерел омега-3 жирних кислот, пише "Медицина 2.0".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПроведене в Китаї дослідження, про яке докладно розповів Journal of Internal Medicine, продемонструвало, що споживання продуктів, багатих омега-3-поліненасиченими жирними кислотами є великою мірою оздоровчим для організму і навіть знижує ризик ранньої смерті. Перш ніж зробити такий висновок, вчені проаналізували дані 420 тисяч людей, які збиралися протягом 16 років.
"Чоловіки, які споживали більше риби, в середньому на 10 відсотків рідше вмирали від серцево-судинних захворювань і на 37 відсотків рідше - від хвороб печінки. Що стосується жінок, то серед тих, хто чатсыше вживав рибу було на 38 відсотків менше випадків смерті від хвороби Альцгеймера", - повідомили дослідники в публікації журналу.
Риба, за словами вчених, це чудовий зразок харчових джерел омега-3 жирних кислот. У березні цього року американські фахівці опублікували результати дослідження, яке показало, що регулярне вживання риби покращує стан серцево-судинної системи, а також знижує ризик розвитку розсіяного склерозу. Зроблені ними обчислення показали, що завдяки рибі ймовірність виникнення склерозу знижується на цілих 45%.
Але, за словами експертів, на якості продукту позначається екологічне забруднення.
Крім риби джерелами омега-3 є лляне масло, авокадо, різні горіхи, шпинат, морські водорості.
Раніше повідомлялося, що багато палеонтологів вважають, що одні із найбільш великих нелітаючих вимерлих птахів мали поганий зір і при цьому добре орієнтувалися за допомогою нюхових рецепторів.
Нагадаємо, Анджеліна Джолі вперше розповіла, як виховує дітей.
Раніше Знай.uа повідомляв, психологи рассказали, від яких жінок ніколи не йдуть.
Знай.uа писав, вчені знайшли секрет ідеального шлюбу.