Як говорять люди, що побували на межі життя і смерті, перед загибеллю часто виникають різні бачення.

Експерти в області нейрології вивчили це питання.

Третина всіх людей, які зуміли пережити клінічну смерть, кажуть, що бачили світло в кінці тунелю, про зустрічі з Богом і спілкуванням з померлими родичами. Дослідники ділять подібні галюцинації на лівосторонні і правобічні (ті, які утворюються в лівій півкулі мозку і правій відповідно). На жаль, вчені поки не знають про механізми, які провокують бачення. Швидше всього, мозок створює якісь образи через виникший стрес. Коли людина переживає, в організмі починаються вироблятися гормони, такі як ендорфіни. Вони здатні викликати галюцинації і бачення.

Ще одна версія полягає в тому, що бачення – від нестачі кисню. Під час клінічної смерті мозок може відчувати гостре кисневе голодування. Щось подібне переживають пілоти, коли прискорюються. Нестача кисню викликає порушення в роботі скроневих часток мозку, які відповідають за візуалізацію інформації та аналіз звуків. Також наголошується, що галюцинації виникають через виділення вмираючими клітинами певних речовин і довільними нейронними імпульсами.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Нагадаємо, NASA сфотографувало унікальне явище на Юпітері: урагани в космосі

Вчені виявили на планете Юпітер два потужні урагани. Їх фото вдалося зробити автоматичної міжпланетної станції "Юнона", яка передала їх на Землю.
Про це йдеться на сайті агентства NASA.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У секретній лабораторії створили генетично модифікованих людей: світ в паніці

Китайська ученому Хе Цзянькую вдалося створити перших у світі генетично відредагованих дітей. Влади поклали всю відповідальність за цей проект на вченого.

Про своє досягнення Хе Цзянькуй розповів ще в листопаді 2018 року, після чого влада зайнялася розслідуванням цієї справи.

Також Знай.ua" писав про те, що Вчені з'ясували, як сексизм впливає на жіноче здоров'я: це потрібно знати кожній