У людей, з низьким доходом, менша тривалість життя. Ті, хто мають фінансові труднощі, помирають набагато раніше за тих, в кого гарне матеріальне забезпечення.

Це показує експертна оцінка SILC Social Survey, яку провело Статистичне управління Австрії.

Згідно зі статистикою Австрії, 1,5 мільйона осіб у країні схильні до ризику бідності або соціальної ізоляції. Це люди з доходом нижче € 1,238. Вони більш схильні до ранньої смерті.

Згідно зі спеціальною оцінкою, чоловіки, схильні до ризику бідності, вмирають на чотири раніше, а тривалість життя жінок падає на півтора року. Ті, хто не тільки схильний до ризику бідності, але й живе в явній бідності, наприклад, з проблеми зі збереженням тепла в квартирі або ті, хто не може дозволити собі несподіваний ремонт — вмирають раніше. При чому жінки - на чотири роки, а чоловіки - на одинадцять років раніше.

Якщо бідність триває протягом декількох років, очікувана тривалість життя знижується ще більше: на 12 років для чоловіків і на 9 років для жінок.

"Це величезне скорочення тривалості життя зачіпає майже 270 000 чоловік в Австрії, що приблизно відповідає населенню Граца, другого за величиною міста в Австрії", — говорить Мартін Шенк з громадської організації "Конференції по бідності" (Armutskonferenz).

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Фахівці цієї організації застерігають від подальшого погіршення становища малозабезпечених. Тривалість життя бездомних ще нижче. Згідно зі статистикою Австрії, вони вмирають на 20 років раніше, ніж решта населення.

Нагадаємо, що астрологи назвали найбідніші знаки Зодіаку, які ніколи не зможуть гребти гроші лопатою.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Уляна Супрун розповіла про зміни в медицині в 2019 році

Також "Знай.ua" писав, "Укрзалізниця" позбулася "бідних" пасажирів, але не усіх: опубліковано важливий документ.