Фахівці Каліфорнійського університету визначили, що люди, які вживають каву і алкоголь в помірних кількостях, живуть довше за тих, хто вирішив повністю відмовитися від цих напоїв.

Про це повідомляють результати дослідження.

Вчені провели дослідження 90+ Study для того, щоб виявити фактори довголіття. У ньому взяли участь понад 1,6 тисячі осіб.

Добровольці проходили неврологічні і нейропсихологические тести кожні півроку, починаючи з 2003 року. Також вони виконували когнітивні та фізичні завдання. У дослідженні вчені також звертали увагу на раціон харчування піддослідних, фізичну активність, а також вивчали історію хвороби і ліки.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Вчені в ході дослідження встановили несподівану закономірність. Виявилося, що ті, хто пив помірна кількість спиртних напоїв і кави, частіше доживали до 90-річного віку, ніж ті, хто повністю виключив їх зі свого раціону.

Крім того, з'ясувалося, що люди за 70 років з надмірною вагою мали менший ризик смерті, ніж ті, у кого був звичайний або недостатній вагу.

Дослідники також виявили, що більше 40 відсотків людей старше 90 років страждали деменцією, а майже 80 відсотків були інвалідами. При цьому у близько половини 90-літніх когнітивні порушення не пояснюються патологіями нервової системи.

Раніше повідомлялося, що дослідниками був проведений експеримент, в результаті якого вони прийшли до висновку, що вживати каву краще разом з какао. Поєднання кави з какао надає позитивну дію на головний мозок і усуває неприємний розбурхує ефект від кофеїну.

Нагадаємо, як вичавити максимум користі з кави і стати самим розумним. Кавовий мікс сприяє поліпшенню концентрації і при цьому не викликає негативних проявів.

Як повідомляв Знай. ua, ета новорічна дієта допоможе виглядати карколомно на святі. Ця дієта допоможе схуднути перед святами.

Знай. ua писав, що названий самий небезпечний напій для серця. Лікарі назвали самий шкідливий напій для серця.