Як передають ЗМІ, "Антиплагіат" уклав договір з Національним університетом біоресурсів і природокористування України (Нубіп), Національним університетом "Львівська політехніка" (НУ "ЛП") та Львівською комерційною академією.

За умовами договору про співпрацю, вищі навчальні заклади отримали безкоштовний доступ до програмного забезпечення і зараз працюють над тестуванням його якості. Вони можуть перевіряти оригінальність студентських робіт, порівнюючи їх з іншими з інтернету і внутрішньої бази університету.

Програмне забезпечення відразу ж показує процентні показники про унікальність і збіги, посилання на веб-ресурси та історію перевірок.

Команда "Антиплагіат" зробила алгоритми, який вміє розпізнавати цитати різних стилів, знаходити перефразування, заміну символів, синоніми та інше.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Текстові збіги – не завжди плагіат. Викладачі будуть розглядати кожен випадок і виносити рішення індивідуально.

За словами команди "Антиплагіат", робоча група була зібрана два роки тому. Тоді й зробили ідею проекту. Програміст Єгор Мельников (зараз він головний інженер) почав працювати над ідеєю, яка в результаті стала суттю проекту. Розробку здійснювали постійно, перший прототип був представлений вже влітку 2014 року.

Проект працює завдяки вкладенню коштів приватного західного інвестора, який попросив не розголошувати виділену "Антиплагиатом" суму.

У роботі над проектом зайнято 10 чоловік зі всього світу. Також проект популярний на західному ринку. У них два напрямки - b2b (університети і коледжі) та b2c (студенти).

Крім студентів та викладачів "Антиплагіат" згодиться і журналістам, веб-розробникам, письменникам і тим, хто особливо стежить за унікальністю тексту. В майбутньому команда сервісу планує підключити модуль перевірки граматики, додати функцію редагування в режимі онлайн, розробить систему оцінки робіт.

Також "Антиплагіат" працює над низкою безкоштовних освітніх проектів, таких як інтеграція з Google Books і співробітництво з University of People. Одна з цілей проекту – це створення всеукраїнської бази робіт студентів для безкоштовної перевіркою. Нею зможуть користуватися всі навчальні заклади країни.

Нагадаємо, Вчені винайшли ліки від самотності, насолоджуватись життям можна і без пари

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Вчені знайшли ліки для безпечного сексу: можете розслабитися

Також Знай.ua" писав про те, що Телескоп "Хаббл" випадково відкрив нову галактику: це змінює все