Режисер з Нідерландів наочно показав процес зародження нового життя. Про це передає Clutch.

Ян Ван Ейкен створив фільм, який відкриває завісу таємниці народження і показує, як кілька клітин можуть перетворитися на живу істоту. Вчені подумали, що знімати фільм про людський організм буде не зовсім етично, тому головним "актором" обрали алпийського тритона.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Самка тритона метає ікру під час шлюбного періоду. Одна ікринка має розмір близько 2 мм. В день самка може відкласти близько 10 яєць, а за весь шлюбний період вона здатна дати життя приблизно 700 осіб. Правда, враховуючи природний відбір, з усіх тритонів виживають тільки найсильніші.

Раніше повідомлялося, що китайскому ученому Хе Цзянькую вдалося створити перших у світі генетично відредагованих дітей. Влада поклала всю відповідальність за цей проект на вченого.

Про своє досягнення Хе Цзянькуй розповів ще в листопаді 2018 року, після чого влада зайнялася розслідуванням цієї справи.

Відомо, що вчений організував проектну групу, у якій були й іноземці. Він уникав нагляду і використовував небезпечну технологію редагування генів ембріонів людини з метою їх відтворення. Такі дії є незаконними.

У період з березня 2017 року по листопад 2018-го вчений набрав вісім пар для участі у своєму експерименті, що призвело до двох вагітностей. За даними слідчих, одна з матерів народила близнюків, яких звуть Лулу і Нана, а ще одна жінка досі вагітна. Її плід має генетично відредагований код.

учені
учені

В інтерв'ю газеті Beijing Youth Daily Шао Фенг (Shao Feng) з Китайської академії наук, заступник директора Національного інституту біологічних наук, заявив, що інцидент необхідно ретельно розслідувати.

Нагадаємо, жінка народила дитину відразу від двох чоловіків.

Раніше Знай.uа повідомляв, жінка за одну ніч втратила 10 дітей, виною стала страшна аномалія.

Також Знай.uа писав, стать дитини визначать вже при зачатті.