На кордоні провінції Цинхай і Тибетської автономної префектури дослідники виявили руїни загадкової піраміди, яка мала три трикутних входи.

Відкриття було зроблено ще 13 років тому на скелястому хребті Байгонг – території, яку можна вважати безлюдною. Однак, відомо про знахідку стало зовсім недавно. Причина криється в змісті даної піраміди.

Так, на сьогоднішній день відомо, що вчені, пройшовши через один збережений вхід у піраміду, натрапили на мережу з металевих труб, які ведуть у вириту кимось печеру.

Труби діаметром 0,45 метрів призначалися, швидше за все, для викачування солоної води знаходиться поблизу озера, оскільки закінчувалися саме у водоймі.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Подолавши один зі збережених входів у споруду, ми помітили цілу мережу з металевих труб, які ведуть в глибоку печеру. Труби, діаметр яких становить приблизно півметра, використовувалися для викачування води з розташованого поруч солоного озера", — кажуть археологи з Пекінського інституту.

Вчені взяли зразки труб в лабораторію Пекінського інституту. Проаналізувавши зразки стародавніх металевих труб в лабораторії, вчені отримали більше питань, ніж відповідей. З'ясувалося, що стародавні інженерні конструкції виготовлені з металу з дивними домішками.

Після аналізу експерти були здивовані: на 92%, як виявилося, конструкції складалися з відомих металів, тоді як на 8% — з дивного матеріалу, який включав кварц, характерний для Марсу.

Також експертів здивував той факт, що 150 тисяч років тому труби піддавалися впливу екстремальних температур. Отже, їх створили задовго до того, як люди навчились працювати з металом.

"Марсіанський кварц у складі матеріалу, з якого зроблені труби — це ще не найдивніше. Тому що вік цих труб — сто п'ятдесят тисяч років. У ті часи у предків людей ще не було ніяких технологій обробки металу", — розповідають археологи, додаючи, що на трубах ще й виявилися сліди високотемпературної дії.

На даний момент вхід в таємничу печеру охороняється від цікавих туристів. За словами скептиків, труби насправді є корінням дерев, які затверділи в опадах, ставши якоюсь подобою труб.

Нагадаємо, чоловік з Китаю Хв Ян зняв з борту літака незвичайний об'єкт. Зняти дивне явище чоловікові вдалося ще 12 вересня 2018 року, проте зважитися на публікацію в інтернеті він зміг лише зараз.

Як повідомляв портал "Знай.uа", уфолог-аматор із США випадково зняв на відео трикутний об'єкт, який знаходився біля військової бази Райт-Паттерсон в Огайо.

Також "Знай.uа" писав, у музеї примар виявили справжнього привида. В шоці абсолютно всі, навіть дослідник паранормальних явищ.