В австралійському Квінсленді палеонтологами була виявлена давня стежка з скам'янілих слідів, що належать динозаврам.

По ній ходили три види стародавніх тварин: зауроподи, орнітоподи і тероподи.

Передає CNN.

Це найбільш виразні відбитки динозаврів, знайдені на території Австралії. На думку вчених, таке сусідство зустрічається неймовірно рідко. Самий великий слід залишив зауропод. Сліди орнитопода і теропода виявилися набагато менше.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Вік знахідки оцінений приблизно в 95 мільйонів років. Довжина стежки перевищує 40 метрів, що робить її найдовшою з відомих. Примітно, що і дрібні сліди дуже добре збереглися після 95 мільйонів років.

Варто нагадати, що Археологи, що проводили розкопки в Танзанії, виявили дивовижні останки раніше невідомого виду титанозавра. Як відзначають вчені, куприк стародавньої тварини у формі серця, функція якого палеонтологам не до кінця зрозуміла. Відкладення, в яких були знайдені кістки, датовані віком 100-110 млн років. Про це повідомляє Gizmodo.

Ім'я нового титанозавра – Mnyamawamtuka moyowamkia, що в перекладі означає "тварина Мтуки з серцевиразним хвостом" мовою суахілі.

Мтука – це висохле русло ріки біля обриву вздовж Східноафриканської рифтової системи на південно-заході Танзанії, де були знайдені скам'янілі кістки віком 100 мільйонів років.

Кістки Mnyamawamtuka були виявлені в 2004 році, і палеонтологам знадобилося чотири роки, щоб завершити необхідні земляні роботи. Потім почалася реконструкція скелета тварини. Відновлені частини тіла включали в себе хребет, плече і лапи, а також частини шиї, стегна, хвоста. На жаль, поки не знайдений череп титанозавра.

Нагадаємо, Хлопець гуляв по пляжу і натрапив на магічне золото дракона: вчені втратили дар мови

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Давні мешканці океану, з'явилися немов з іншої планети

Також Знай.ua" писав про те, що Вбивав навіть динозаврів: вчені встановили вік страшної хвороби по кістках стародавньої тварини