В кінці лютого цього року фермери з невеликого міста Сан-Хав'єр (Аргентина) натрапили на дивну істоту, яку ви точно не захочете побачити в ночі. Створіння знайшла і зняла працівниця ферми з виробництва рису Марія Кандотті. Після "диво" природи жінка виклала на facebook.

Тіло створіння було витягнутим, а зуби довгими, схожими на людські. За зовнішнім виглядом тварина нагадувала змію (або, принаймні, її частину). Довге тіло висохло і вкрилося рубцями, але, за словами Кандотті, це була не перша її знахідка.

"Ця красуня подорожувала річкою, а потім потрапила на рисове поле. Ми не знаємо, що це, але це друге подібне істота, яку ми виявили. Будьте обережні, — написала Марія".

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Якщо ви опинитеся на рисових полях Аргентини і зіткнетеся з таким звіром, краще не заглядайте йому в пащу. Кандотті знехтувала подібною порадою і побачила, що в роті у монстра в кілька рядів розташовуються зуби, схожі на людські.

Підписники Кандотті порахували знімки огидними й страшними, але так і не змогли розгадати, що воно таке. Тим часом рівень хвилювання серед користувачів наростав, і небезпідставно.

Фермерам донині страшно, але вчені зберігають спокій: не монстр їсть людину, а люди — його.

Через кілька днів знімки прокоментував учений з Національного інституту лимнології в Аргентині Пабло Скаработті. Фахівець розповів виданню Daily Mail, що в зрошувальну систему рисових полів потрапила риба виду lepidosiren paradoxa, або американський чешуйчатник.

"Вони будують невеликі печери в грязі, залазять туди і створюють свого роду кокон, де можуть залишатися протягом двох або трьох років без необхідності виходити на поверхню".

Ось як lepidosiren paradoxa виглядає в природній для себе середовищі.

Американський чешуйчатник, або лепідосирен населяють річки і озера Південної Америки, але вважаються рідкісними навіть для свого континенту. Істота відноситься до надотряду дводишних риб, тому може як дихати зябрами, так і легкими.

Величезні зуби lepidosiren paradoxa не мутація, а подарунок еволюції — з їх допомогою прісноводне ламає раковини крабів і равликів, якими харчується.

Чешуйчатники при пересиханні водойм можуть зариватися в грунт і надолгий період (до 9 місяців) впадати у сплячку.

Досі вчені мало що знають про цих істот. Любителі морепродуктів вживають lepidosiren paradoxa в їжу, як делікатес.

Нагадаємо, невідома істота тримала в страху ціле село Ла-Сьєрра в передмісті Пуерто-Нарі, Колумбія. Але не так давно стало відомо, що місцеві жителі виявили останки, передбачуваної чупакабри, неподалік від їх будинків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", моторошною історією поділився американець, який вирушив зі своїм батьком у турпохід. Жахлива волохата істота з убивчим запахом стежила за ними в лісі.

Також "Знай.uа" писав, Центральне Розвідувальне Управління розсекретило інформацію про таємничі пошуки. Дані були опубліковані в мережі.