Неподалік від національного парку Какаду, на півночі Австралії, рибалки закинули вудки в річку. В один момент гачок зачепився за якийсь корч і австралійці були змушені зупинити човен, щоб звільнити ліску. Однак, з каламутної води вони витягли випадково щось моторошне, яке мирно дрімало собі на глибині і зовсім не хотіло, щоб його турбували. Про це повідомляє ABC.

Це був безокий монстр, схожий на маленького Чужого, все тіло якого натякало, "краще не лізь".

Сцена з фільму 1979 року.

Одна з учасниць цієї риболовлі розповідає, що відпочинок перетворився на раптову експедицію в далекий космос.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Якщо чесно, перше, про що я подумала, — фільм "Чужий" з Сігурні Вівер. Там була ця штуковина, яка вилізла у мужика з живота. Так я б описала істоту, побачену нами", — Ті Хокін.

Сцена з фільму 1979 року.

Однак, ці страшні крихти зовсім не позаземного походження, а, як і багато тварин, у можливість існування яких віриться насилу, просто завжди жили в Австралії і не хотіли, щоб їм хтось заважав.

"Істота була пурпурово-коричневого кольору з дивною головою і тілом як у вугра, але вона не рухалася і навіть не ворушилась. Немов вона включила якийсь стелс-режим.

Реальні розміри цього монстра, в центр тіла якого, як виявилося, вп'явся гачок, не настільки вражаючі - близько 15 сантиметрів, але Ті Хокін зауважує, що цього було б достатньо.

"Якщо б воно було більше, ви б просто наклали в штани. Я ніколи не бачила нічого подібного".

З зубами у цього чудовиська також все в порядку. Навряд чи хто-небудь захотів піднести палець до цієї щелепи.

В результаті рибалки обережно вийняли гачок з тіла цієї дивної риби за допомогою плоскогубців. І навіть орудуючи інструментами, їм доводилося діяти дуже обережно через зубці на тулубі, які доводили, що небезпечні у нього не тільки зуби.

Доктор Майкл Хаммел з Музею та галереї мистецтв північних територій, подивившись на фото, заявив, що мова йде про занзибарського теніоїда (Taenioides cirratus) — рідкісної риби родом з Нової Зеландії.

"У них немає очей, вони живуть на дні, під мулом, і рідко показуються людям. Це дуже цікаві тварини. У них схожі на маленькі скляні зуби, але, як правило, якщо вони когось і кусають, це зовсім не небезпечно".

Правда, Хаммел уточнив, що деякі особини можуть досягати і півметра в довжину, і тоді рівень ушкоджень, що може нанести цей монстрик, значно збільшується.

Нагадаємо, жителі китайського міста Гуанчжоу не на жарт сполошилися, коли на озері одного з парків помітили незвичайну істоту.

Як повідомляв портал "Знай.uа", мертву тушу десятиметрового горбатого кита знайшли в джунглях Амазонки.

Також "Знай.uа" писав, невідома істота тримала в страху ціле село Ла-Сьєрра в передмісті Пуерто-Нарі, Колумбія.