І знову Австралія приголомшує фантастичними чудовиськами. Так днями мешканка материка, населеного монстрами, помітила на деревах поруч із сусідським будинком незвичайні витягнуті об'єкти.

Як зазначила австралійка, ці світло-коричневі плоди були схожі на екзотичні фрукти, а ще на моторошні "кокони прибульців" з фантастичних фільмів. Нічого подібного раніше ця жінка не бачила.

Оскільки ці дерева були не фруктові, та й взагалі не повинні були мати які-небудь плоди, вона назвала об'єкти зловісними. Потім вона сфотографувала їх і виклала на фейсбук, попросивши поради щодо їх ідентифікації.

"Це висить на деревах сусідньої ділянки поруч з нашим батутом. Схоже на великі мішечки і виглядає трохи зловісно, тому я схвильована".

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Як виявилося, термін "зловісні" був дуже доречний.

Таємниця почала прояснюватися, коли жінка описала, що навколо цих плодів можна побачити трохи павутини. Після цього відразу кілька коментаторів висловилися, що скоріше за все ці "мішечки" або "кокони" - результат роботи павуків болас.

Вони названі так на честь боласа, метальної зброї, що представляє собою ремінь з каменем на кінці. Схожою "зброєю" користуються і ці павуки. Щоб зловити здобич, замість павутини вони використовують шовкову нитку з липкою кулькою на кінці.

Мешкають ці павуки в Америці, Африці та Австралії і, як виявилося, вони ще й можуть споруджувати ось такі коричневі довгасті капсули.

Після спарювання самка павука огортає запліднені яйця павутиною і підвішує на дерева. Коли павутина твердне, вона темніє і виходить такий кокон, в кожному з яких міститься кілька сотень яєць.

Зазвичай ранньою весною ці маленькі членистоногі вилуплюються, вони спускаються на землю на тоненьких павутинках як на парашутах.

Ці павуки не становлять загрози для людей, однак розкриття загадки жінку зовсім не порадувало, так як вона налякалась, що павуки заполонять всю її ділянку.

До речі, таке може довести до істерики не тільки цю жінку. Мало хто хоче жити по сусідству із сотнями павучків.

Нагадаємо, хлопець, який проживає в місті Норкросс, штат Джорджія, США, розповів про неймовірну зустріч з прибульцями, яку йому вдалося пережити в 2014, у віці 12 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінка зняла, як австралійська вдова вступила у сутичку зі змією. Маленький австралійський червоноспиний павук, який також відомий як вдова, може битися з ворогами, які перевершують його в десятки разів.

Також "Знай.uа" писав, група вчених з Південноафриканського національного інституту біорізноманіття натрапила на новий неймовірний вид тарантулів з м'яким великим рогом на спині.