Науковці з американського Університету Тафтса дійшли до висновку, що вживання у їжу помідорів значною мірою знижує ризик розвитку жирової хвороби печінки, раку і запалення органу.

Примітно, що позитивний ефект дає каротиноїдний пігмент лікопен. Саме така речовина міститься в томатах. Таку інформацію оприлюднив MedicalXpress.

"Дослідники заражали потомство мишей печінковим канцерогеном. Після чого їх годували нездоровою їжею з високим вмістом жирів з томатним порошком, який містить лікопен або без нього. Після чого експерти оцінили стан печінки гризунів. Виявилося, що годівля піддослідних томатним порошком протидіяла надмірному росту онкоклітин в печінці. Також це сприяло зменшенню кількості бактерій, що викликають запалення", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомили автори дослідження, лікопен досить добре засвоюється організмом при споживанні томатів або томатного порошку, аніж речовина окремо. Це пояснюється тим, що в помідорах містяться додаткові корисні речовини – вітаміни Е і C, мінерали і харчові волокна.

До речі, науковці переконані, щоб уберегти печінку від хвороб, необхідно щодня вживати щодня 2-3 помідора або одну порцію томатного соусу.

Нагадаємо, деменція відбирає здатність мріяти: медики вразили дослідженням. У рамках дослідження вчені побачили, як деменція впливає на можливість людини мріяти.

Як повідомляв Знай. ua, як сповільнити старіння мозку без ліків. Сполуки, які містяться в звичайних продуктах, можуть зменшити симптоми недоумства.

Також портал Знай. ua писав, що медики змогли вилікувати ВІЛ: у медицині стався справжній прорив, мільйони людей отримали надію.

Науковці вдруге в історії медицини змогли добитися ремісії у пацієнта, хворого ВІЛ-інфекцією, шляхом пересадки кісткового мозку від донора. Стан пацієнта стабільний, а ВІЛ-інфекцій в тілі немає вже більше року.