Команда вчених з Сіднейського університету провела исследование, яке було присвячено розбору особливостей і точок впливу деменції - однієї з найбільш поширених форм нейродегенерации клітин мозку.

Фахівцям вдалося виявити і простежити, як у переважної більшості хворих спостерігається стрімка втрата можливості мріяти, а також оцінювати реальність з погляду своєї внутрішньої позиції.

Такі зміни у хворих призводять до неможливості стратегічного довгострокового планування і оцінки свого пережитого досвіду минулого.

Ще раніше багато інші вчені-нейробіологи, що вивчають різні форми нейродегенерации, так чи інакше помічали, що більшість пацієнтів, які страждають тією або іншою формою деменції, постійно концентруються і зациклюються на цьому – це може бути працюючий телевізор, чи розмовляє людина, при цьому абсолютно не володіючи можливістю обмірковувати свої дії і думки, за словами цих же пацієнтів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Вчені побачили, що з перебігом хвороби пацієнтам все важче даються тривалі розумові процеси і мрії.

Що ще більш дивно, так це той факт, що велика частина таких випадків із втратою можливості мріяти в стані неспання в більшій мірі характеризується для тих пацієнтів, які порівняно молоді і які мають ранньою стадією розвитку хвороби Альцгеймера або широкої деменції головного мозку.

Нагадаємо, смертельну хворобу здатні вилікувати вправи. Бета-амілоїдні бляшки ніяк не вплинули на пам'ять мишей, які плавали кожен день.

Як повідомляв Знай. ua, як сповільнити старіння мозку без ліків. Сполуки, які містяться в звичайних продуктах, можуть зменшити симптоми недоумства.

Знай. ua писав, що Супрун розповіла українцям, як лікувати небезпечне захворювання. Супрун також радить зайнятися спортом, розгадувати судоку і правильно харчуватися.