Склад бактерій і інших мікробів в кишечнику впливає на ризик виникнення недоумства.

Згідно з дослідженнями Американської асоціації інсультів, які будуть представлені в Гонолулу на Міжнародній конференції з інсульту 2019 року, мікробіота кишечника впливає на ризики розвитку не тільки захворювань серця, але і мозку, повідомляє Science Daily.

Японські дослідники вивчили 128 зразків фекалій пацієнтів і виявили відмінності в компонентах мікробіоти кишечника у пацієнтів з порушенням пам'яті. Це вказує на те, за словами вчених, що кишкові бактерії впливають на ризик недоумства, як і інші фактори ризику.

Бактерії в чашці Петрі

Аналіз показав, що фекальні концентрації аміаку, індолу, скатолу і фенолу у хворих деменцією вище, ніж у людей, які не страждають деменцією. Але рівень бактерицидів (організмів, які зазвичай живуть в кишечнику і можуть бути корисні) був нижчим у хворих на слабоумство.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Незважаючи на те, що наше дослідження наглядового характеру, і ми оцінили невелике число пацієнтів, ймовірність того, що кишкові бактерії можуть бути мішенню для профілактики недоумства, дуже висока", — пояснив автор дослідження Наокі Саджи (Naoki Saji).

У той же час відмінності в чисельності деяких бактерій, що живуть на язику, також дозволяють діагностувати ранню стадію раку підшлункової залози.

Мікрофлора кишечника

У новому дослідженні команда дослідників відібрали 30 пацієнтів з ранньою стадією захворювання і аналогічну групу з 25 здорових людей. Всі учасники були у віці від 45 до 65 років, які не страждали від інших захворювань або проблем зі здоров'ям порожнини рота і не приймали ніяких антибіотиків або інших ліків протягом трьох місяців, що передували дослідженню.

Група використовувала складні технології секвенування генів для вивчення різноманіття зразків поверхні язика. Біологи встановили, що мікробіота язику у хворих на рак підшлункової залози відрізняється.

Нагадаємо, бактерії, які живуть на нашій шкірі, стають все стійкіше до сучасних антибіотиків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", які бактерії живуть на нашій взуття.

Також "Знай.uа" писав, команда з Медичної школи Західного резервного університету Кейза відкрила новий спосіб лікування сепсису.