Якщо ви віддаєте перевагу ходити у взутті будинку, то у нас погані новини.

Очевидно, крім бруду і пилу наші черевики, кросівки, кеди, туфлі і так далі можуть стати розповсюджувачем різних бактерій і вірусів, повідомляє Livescience.

На трьох квадратних сантиметрах підошви і поверхні взуття мешкають в середньому сотні тисяч бактерій.

Але які саме види спільнот бактерій чіпляються до нашої підошви і чи представляють вони реальну загрозу здоров'ю?

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Дослідження показали, що практично будь-яке взуття покрито фекаліями, в яких люблять селитися Escherichia coli (E. coli). І хоча багато видів кишкової палички E. coli нешкідливі для людини, деякі штами можуть викликати гостру діарею, інфекції сечовивідних шляхів і навіть менінгіт.

Інші наукові роботи також виявили Staphylococcus aureus, яка лежить в основі широкого спектру шкірних інфекцій, інфекцій крові і серця.

Крім того, на поверхні взуття міститься більше C. difficile, ніж на поверхні унітазу.

Тим не менш кількість бактерій, які приносить наше взуття в приміщення, зазвичай не досить високий, щоб звичайний здоровий чоловік захворів. Для цього знадобиться вступити в контакт з тисячами мікробів одного шкідливого бактеріального штаму.

Однак ці мікроорганізми можуть представляти загрозу для дітей і людей з ослабленим імунітетом. Саме тому в лікарнях нас змушують носити бахіли.

Простіше кажучи, якщо у вас ослаблена імунна система або є дитина, то постарайтеся тримати взуття подалі від житлових приміщень.

В інших випадках ніхто не скасовує елементарні правила гігієни і зниження ризиків інфікування різними бактеріями.

Нагадаємо, американські вчені розробили новий метод боротьби з метициллинрезистентными золотистими стафілококами.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені створили нову єдину вакцину від сибірської виразки і легеневої чуми.

Також "Знай.uа" писав, що в ірландських грунтах знайшли невідомий раніше штам бактерій, який ефективний проти чотирьох з шести головних супербактерій, стійких до антибіотиків.